Plaja reamenajată din Mamaia stârnește nemulțumiri: Șezlongurile sunt prea departe de mal, apa e prea adâncă, iar nisipul nu e fin

Reabilitarea plajei din Mamaia a stârnit controverse în rândul turiştilor. Oamenii sunt nemulţumiţi că nisipul nu mai este la fel de fin, șezlongurile sunt prea departe de mare, iar apa devine brusc adâncă.

„De la mal până la geamandură nu cred că sunt mai mult de 4 metri, iar după aceea apa devine brusc adâncă şi deja pericolul de înec creşte foarte mult. Aici, spre exemplu, dacă vă uitaţi la mine, eu am 1,90 şi apa are deja 1 metru 70, 60 si ceva, a declarat Bogdan Vartan, salvamar în Mamaia.

Părinţii trebuie să fie foarte foarte atenţi pentru că n-au ma venit poate de ani de zile la mare. Să aibă grijă de copii, să nu depăşească acea zonă de îmbăiere peentru că pe anumite porţiuni, într-adevăr, apa creşte puţin mai repede de cât erau ei obişnuiţi, a adăugat Gabriel Culea, șeful salvamarilor din Mamaia.

Nu doar turiştii vor avea un disconfort, ci si forţele de salvare care trebuie să intervină pe plajă.

Salvamarii spun că îi vor sprijini pe medici să ajungă mai repede la mal în cazul în care o persoană este scoasă din apă şi are nevoie de prim ajutor. Drumul de la faleză până la malul apei se parcurge pe jos în aproximativ 5 minute, iar cu un ATV, în aproximativ un minut.

Specialiştii de la Apele Române spun că în doi ani nisipul va fi mai fin, iar apa nu va mai fi atât de adâncă, fenomen care se va produce natural. Până atunci, însă, şi turiştii şi autorităţile trebuie să se acomodeze cu noua construcție a plajei din Mamaia.

Salvamarii antenţionează că anul acesta turiştii trebuie să îi asculte şi să nu depăsească geamandura, deoarece îşi riscă viaţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...