Plan pentru nemurire: Ce face mogulul Amazon de frica bătrâneții

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, visează la tinerețe eternă și investește 3 miliarde de dolari în startup-ul „Altos Lab”. Acesta cercetează tehnici de „regenerare celulară”, care ar prelungi viața „până la 50 de ani”.

La cei 58 de ani, miliardarul își dorește să sfideze moartea și să găsească remediul anti-îmbătrânire. După ce a cucerit spațiul, Jeff Bezos este preocupat de un alt proiect inedit. Respectiv, „are” 3 miliarde de dolari dedicate special pentru prelungirea vieții. Având în vedere că pe pandemie a câștigat 81 de miliarde de dolari, suma e „infimă”…

Recent, au avut loc câteva schimbări în management-ul startup-ului său, astfel Hal Barol a fost recrutat în calitate de director executiv. În vârstă de 59 de ani, Hal Barol a fost angajat anterior de multinaţionala britanică GlaxoSmithKline. Investiția de 3 miliarde de dolari vizează planurile de cercetare și dezvoltare.

Inversarea îmbătrânirii

Compania a fost fondată împreună cu alți miliardari, printre care rusul Yuri Milner şi fostul director al Institutului Naţional al Cancerului din Statele Unite, Richard Klausner.

„Reprogramarea celulară” este o tehnică deja folosită în laboratoare și care promite prelungirea speranței de viață prin înfrângerea bolilor legate de îmbătrânire. Compania „Altos Lab”, care aparține lui Bezos din septembrie, își propune să inverseze îmbătrânirea. Startup-ul recrutează cei mai respectați academicieni și le oferă „salariile fotbaliștilor”. Un membru important al companiei este biologul Juan Carlos Izpisua Belmonte, specialist al celulelor stem, care a prezis că viața ar putea fi prelungită cu „cel puțin 50 de ani”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole