Exclusiv: Plângere penală după ce listele cu propunerile parlamentare ale PNL Brăila ar fi fost modificate

Filiala brăileană a Partidului Național Liberal este în mijlocul unui imens scandal, după ce s-ar fi făcut modificări pe listele cu propunerile pentru alegerile parlamentare. Adrian Tabarac (foto cu tricou galben, lângă președintele Ludovic Orban), președintele organizației municipale, și-a dat demisia din funcție și a depus luni o plângere penală.

Principala nemulțumire a liberalilor brăileni vizează nerespectarea deciziei interne, prin care s-a stabilit lista cu candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Astfel, primii la Senat au fost Alexandru Bucălău, urmat de Alexandru Dănăilă și Ionel Meiroșu, în vreme ce la Camera Deputaților au fost votați Alexandru Popa, Vasile Varga și Florin Cârligea. Acesta din urmă nu s-ar mai fi regăsit pe lista trimisă, spre validare, la București. Ar fi apărut, în schimb, oameni care nu și-ar fi depus candidaturile.

„Am depus astăzi (luni, n.r.) o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pentru fals și uz de fals în toată procedura pentru desemnarea candidaților. Listele nu au ajuns la București conform ceea ce s-a decis și votat în forurile statutare ale partidului”, ne-a declarat Adrian Tabarac.

Acesta susține că situația a fost transmisă și la nivel central dar, deocamdată, nu s-a primit un răspuns.

Plecarea lui Tabarac din funcția de președinte al organizației municipale PNL Brăila vine după ce și alți membri, inclusiv primari liberali din județ, au anunțat că demisionează din funcțiile deținute în partid.

I-am cerut lui Cătălin Boboc, președintele interimar al PNL Brăila, un punct de vedere legat de plângerea penală depusă de colegul său. Nu a răspuns până la ora redactorii acestui material.

Situația din sud-estul țării nu reprezintă singura controversă legată de propunerile liberalilor pentru Parlamentul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...