Plângere penală la DNA împotriva ministrului Barna Tanczos

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, continuă să-i sfideze pe unii sindicaliști de la Administrația Naționale Apele Române (ANAR) care nu-i cântă în strună, dar acțiunile acestuia a ajuns în atenția procurorilor DNA.

Barna Tanczos și trei subalterni de la Ministerul Mediului, în vizorul DNA

Liderul Sindicatului ”Mureșul” din Apele Române – SMARCornel Brişcaru, a făcut ieri un anunț extrem de interesant pentru sindicaliștii din ANAR, dar și pentru conducerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

”În cursul acestei zile am transmis Direcției Naționale Anticorupție București plângerea penală împotriva făptuitorilor:

1. Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP);

2. Lucian Mihail Mănoiu, director MMAP;

3. Florin Constantin Pintescu, consilier MMAP;

4. Dan Marin Țuinea, consilier MMAP;

pentru săvârșirea infracțiunilor de Abuz in serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de art. 297 din Codul penal și Nerespectarea hotărârilor judecătorești, faptă prevăzută și pedepsită de art 287 din Codul penal”, a anunțat liderul de sindicat Cornel Brișcaru.

Îndrumare pentru… neexecutarea deciziilor judecătorești

Care a fost motivul plângerii penale către DNA?

”Plângerea a fost generată de întocmirea de către cei amintiți mai sus a unui raport (corp control ministru) prin care conducerile ABA Mureș, Siret și Banat erau îndrumate să nu pună în executare decizii definitive ale instanțelor de judecată prin care s-au recunoscut drepturi salariale unor colegi de sindicat care își desfășoară activitatea în aceste instituții publice”, a precizat Cornel Brișcaru.

Va fi interesant de văzut cum va reacționa DNA, ținând cont de faptul că este vorba de un ministru UDMR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...