Planta care te ajută să îndepărtezi obstacolele și să aduci norocul

Cicoarea este o plantă care crește aproape oriunde. Face parte din familia margaretelor și este considerată sora mai mare a păpădiei.

Cicoarea a fost utilizată pentru proprietățile sale vindecătoare de aproape 5.000 de ani. Vechii greci și romani o foloseau ca ingredient pentru salată. A fost cultivată de-a lungul malurilor Nilului în Egipt, unde a fost folosită la tratarea bolile hepato- biliare și renale.
Cicoarea este un exemplu impresionant de plantă sălbatică care, în trecut, a fost considerată ca având forțe apotropaice, adică de îndepărtare a răului. Acest lucru a durat din Evul Mediu până în secolul al XVII-lea, dezvoltâdu-se reguli superstițioase în jurul recoltării și utilizării sale.

Săparea rădăcinii trebuia să se facă în anumite zile din an , la o anumită oră și cu o anumită unealtă, mai exact cu o bucată de lemn lovită de fulger sau cu un corn de cerb.

Florile înfloresc și se deschid odată cu soarele

Cicoarea mai este numită și floarea ceasului pentru că florile înfloresc și se deschid în același timp cu răsăritul și apusul soarelui. Așa că dacă vreți un ceas natural, plantați cicoare! Și nu mai pentru atâta lucru.

Rădăcina de cicoare este un popular înlocuitor al cafelei, iar părțile aeriene ale plantei sunt folosite în scop medicinal și culinar. În Franța și Italia frunzele cu un ușor gust amărui se folosesc în salate și mâncăruri specifice.

De asemenea, se spune că magia plantei te ajută să îndepărtezi obstacolele și să aduci norocul în calea ta. Așa că nu ezita să o arzi pe cărbune alături de tâmâie sau să o porți asupra ta!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole