Plantație de canabis descoperită în Caraș-Severin

Publicat: 28 aug. 2023, 22:00, de Andreea Caraua, în SOCIAL , ? cititori
Plantație de canabis descoperită în Caraș-Severin

Într-o livadă din satul Bărbosu, comuna Ramna, din județul Caraș – Severin, a fost descoperită o plantație de canabis. Trei bărbați au fost reținuți.

În luna iulie, unul dintre bărbați i-ar fi racolat pe ceilalți doi, după ce le-a promis câștiguri materiale și posibilitatea consumului de canabis, construind astfel un grup infracțional organizat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, potrivit informațiilor furnizate de IGPR și DIICOT.

Cultura outdoor identificată şi ridicată era formată din 103 plante de canabis, în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 0,5 m şi 1,20 m, în cantitate totală de peste 20 de kilograme masă verde brută. De asemenea, a fost ridicată şi cantitatea de aproximativ 250 grame fragmente vegetale şi muguri de canabis”, se arată în comunicatul DIICOT.

În timpul cercetărilor, polițiștii l-au depistat la volan pe liderul grupului, un bărbat de 33 de ani, din Timiș. În mașina suspectului au fost găsite resturi de țigarete și substanțe uscate de culoare brun-oliv.

În urma testării cu aparatul Drager DrugTest și a rezultatelor pozitive pentru THC (canabis), inculpatul a fost dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

Duminică, 27 august, liderul grupului a fost arestat preventiv.