Plantele medicinale de care ai nevoie și le poți cultiva chiar tu!

Publicat: 21 aug. 2022, 07:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Plantele medicinale de care ai nevoie și le poți cultiva chiar tu!

Din ce în ce mai mulți oameni folosesc produse naturiste. Plantele medicinale sunt recomandate în multe dintre afecțiuni, iar dacă decizi să le cultivi chiar tu, acasă, iată care sunt cele care pot crește chiar și în balcon! 

Mentă

Menta este un gen de aproximativ 25-30 specii de plante din familia Lamiaceae, răspândite la nivel mondial, șapte în Australia, una în America de Nord și celelalte în Europa și Asia. O găsiți și la supermarketuri, direct în ghiveci și le puteți lua acasă pentru a le dezvolta în ghivece mai mari. Nu mai este nevoie să vă spunem în cât de multe afecțiunieste recomandat tratament cu mentă.

Gălbenele

O altă categorie de plante medicinale la mare căutare este cea a gălbenelelor (Calendula officinalis). Cultura de gălbenele este o cultură anuală ușoară, fără pretenții deosebite. Gălbenelele au rol cicatrizant în caz de ulcer gastric, rol de calmant al durerilor menstruale, ameliorarează gastritele hiperacide. Deasemenea, gălbenelele se folosesc și în industria farmaceutică, la prepararea cremelor.

Această plantă se înmulțește prin semințe, fiind o plantă anuală, originară din zonele de sud ale Europei și Asiei. Prin urmare faceți rost de semințe și plantați gălbenele!

Echinaceea

Echinacea este o plantă folosită în medicina alternativă, grație proprietăților imunostimulente, antivirale, cicatrizante și antiinflamatoare. Se înmulțește prin semințe și prin divizarea tufei. Semințele au nevoie de lumină ca să germineze.  Important după ce le repartizați pe sol e să le apăsați puțin cu degetul ca sa fie în contact cu substratul pe care stau.

Lavanda

Lavanda sau levănţica (Lavandula angustifolia Mill.) este o plantă perenă din genul Lavandula, familia Laminaceae, aromatică, medicinală şi meliferă, cu tulpini ramificate în tufă. O pteți găsi și în hipermarketuri, gata să o luați acasă și să o planați în ghivece mai mari. Atenție însă: lavanda crescută in ghiveci are nevoie de o îngrijire atentă, pământ universal de flori, cât mai nisipos și să nu uitați să o udați.