Planul guvernamental ultrasecret de acțiune în caz de invazie extraterestră – un document esențial!

Publicat: 18 mai 2024, 09:02, de Radu Caranfil, în Pamflet , ? cititori
Planul guvernamental ultrasecret de acțiune în caz de invazie extraterestră – un document esențial!

Documentul este o „perlă” ascunsă, descoperită întâmplător de doamna Anica, femeia de serviciu cu ochi de vultur și un simț lăudabil al aventurii. În timp ce se afla într-o grevă japoneză, lumea birourilor guvernamentale părea să fie numai a ei, pentru explorare. Și cum ar fi putut să rateze momentul? A găsit documentul secret ascuns într-un sertar uitat, îngropat sub tone de hârtii oficiale și documente clasificate. A dat, adică, lovitura!

Acest document conține măsuri specifice pentru fiecare tip de cod, inclusiv mobilizarea forțelor de apărare, organizarea de dialoguri interstelare și chiar organizarea unor festivaluri intergalactice pentru a îmbunătăți relațiile cu extratereștrii.

Ce prevederi conține codul? Ce trebuie să facă organele de forță?

Să dezvăluim prevederile acestui document uluitor:

 1. Codul Verde:
  • Descriere: Extratereștrii au fost detectați în spațiul cosmic și există o probabilitate ridicată ca ei să își facă apariția pe Pământ în viitorul apropiat. Cu toate acestea, ei par să fie preocupați de documentarea habitatului nostru înainte de a face contact direct.
  • Măsuri:
   • Organizarea de seminarii și cursuri de formare pentru primirea extratereștrilor într-un mod ospitalier și non-invaziv.
   • Licitarea pentru servicii de interpretare intergalactică, pentru a facilita comunicarea inițială.
 2. Codul Galben:
  • Descriere: Extratereștrii au făcut un pas în față și par să fie iritați de acțiunile umane recente. Există riscul de escaladare a situației către un conflict deschis.
  • Măsuri:
   • Închiderea temporară a aeroporturilor și a spațiilor aeriene.
   • Eforturi diplomatice intense pentru a calma tensiunile și a negocia un acord de pace cu extratereștrii.
 3. Codul Portocaliu:
  • Descriere: Extratereștrii au intrat oficial în atmosfera Pământului și se pregătesc să aterizeze, normal sau forțat.
  • Măsuri:
   • Evacuarea zonelor de aterizare potențiale.
   • Pregătirea forțelor de intervenție rapidă pentru a oferi asistență umanitară și pentru a gestiona orice consecințe neașteptate.
 4. Codul Roșu:
  • Descriere: Extratereștrii au făcut contact direct și amenință cu o acțiune ostilă. Situația este extrem de tensionată și necesită răspunsuri rapide și decisive.
  • Măsuri:
   • Mobilizarea completă a forțelor armate și a unităților de elită antitero pentru a contracara orice atac extraterestru.
   • Cererea de asistență internațională și activarea tratatelor de apărare colectivă.
 5. Codul Mov:
  • Descriere: Există o confuzie generală cu privire la intențiile extratereștrilor și la scopul vizitei lor pe Pământ. Comunicările lor sunt ambigue și dificil de clarificat.
  • Măsuri:
   • Instituirea unui comitet de cercetare și dialog interstelar pentru a clarifica mesajele și intențiile extratereștrilor.
   • Organizarea unui festival internațional de gătit și dans intergalactic pentru a crea un cadru prietenos pentru discuții.
 6. Codul Negru:
  • Descriere: Pământul a fost efectiv „vândut” extratereștrilor sau a căzut sub controlul lor fără o rezistență semnificativă. Ocupanții extratereștri au preluat controlul și umanitatea este acum sub stăpânirea lor.
  • Măsuri:
   • Organizarea de ședințe planetare de yoga pentru a îmbunătăți starea de spirit a noilor conducători.
   • Înființarea unui serviciu de livrare galactic pentru necesitățile zilnice, cu reduceri pentru abonamentele pe termen lung.

Așadar, dacă vreodată veți vedea oameni în costume de protecție cu măști de oxigen și căști de astronaut pe străzi, nu vă faceți griji, probabil sărbătoresc Ziua Extratereștrilor Neprietenoși!

Există și câteva anexe ale planului național de răspuns. Acestea sunt, în fapt, recomandări pentru populația civilă. De aici aflăm cum anume ar trebui să procedăm ca să ieșim cu bine din acest contact.

Și anume:

Cum ne așteptăm să fie extratereștrii

Extratereștrii ar putea avea o varietate incredibilă de aspecte biologice, deoarece universul este vast și plin de posibilități. Documentul descoperit de tanti Anica de la Guvern sugerează următoarele:

 1. Aspect biologic: Unii extratereștri ar putea arăta ca niște bloburi gelatinoase cu ochi rotunzi și membre tentaculare, alții ar putea avea o formă similară cu cea a unor insecte, cu exoschelete strălucitoare și antene ciudate. Există și posibilitatea ca extratereștrii să aibă un aspect similar cu cel uman, dar cu proporții și trăsături exagerate sau distorsionate în moduri bizare.
 2. Limbajul extraterestru: Limbajul extraterestru ar putea fi complet străin pentru urechile noastre terestre. E foarte posibil să nu vorbească engleza galatică, așa cum reiese din filmele noastre pentru proști. S-ar putea să fie o combinație de sunete guturale, fluierături și mișcări corporale complexe. Comunicarea ar putea implica și semnale luminoase sau emisii chimice, în funcție de morfologia și biologia extraterestră.
 3. Obiceiuri de somn: Cât despre somn, extratereștrii ar putea avea nevoi complet diferite față de oameni. Unii ar putea să nu aibă nevoie deloc de somn, fiind entități pur energetice sau având procese fiziologice distincte. Alții ar putea să doarmă în poziții stranii (șpagat, cumpănă) sau să intre într-o stare de letargie în care își reîncarcă bateriile energetice.
 4. Regim alimentar: Mâncarea extraterestră ar putea fi la fel de variată și stranie ca și ei înșiși. Unii ar putea să se hrănească cu lumină solară sau să extragă substanțe nutritive din sol sau din aer, în timp ce alții ar putea să aibă un regim alimentar bazat pe substanțe chimice exotice sau chiar pe metale și minerale.
 5. Morfologie sexuală: Morfologia sexuală a extratereștrilor ar putea fi și ea extrem de diversă. Unii ar putea să aibă două sau mai multe genuri distincte, altele ar putea să fie hermafrodite sau să aibă procese de reproducere cu totul diferite față de cele umane. Există chiar și posibilitatea ca unele specii să nu aibă un concept clar de sex sau reproducere, fiind entități asexuate sau cu reproducere prin forme încă nedescoperite la ființa umană. Nu este exclusă nici ipoteza reproducerii prin intermediul inteligenței non-artificiale. Și aceasta din urmă ar putea fi un mare șoc pentru umanitate.

Ce s-a petrecut la ultima lor vizită?

Se spune că un grup de extratereștri, fiind curioși să experimenteze bucătăria terestră, au aterizat în Teleorman, acum câțiva ani. Au fraternizat cu populația locală, au legat prieteșug cu localnicii ospitalieri. Au aflat de la aceștia din urmă că sunt viteji, harnici, le place brânza, barza, viezurele. Și bâzda. Au încercat să gătească mâncăruri locale, printre care și ceva pe bază de măcriș. Cu toate că intențiile lor erau bune, modul lor neortodox de gătit a dus la producerea unor preparate neobișnuite și, într-un final, insuportabile pentru gustul uman.

Odată ce locuitorii din Teleorman au gustat din aceste preparate extraterestre, reacția lor a fost departe de entuziasm. Mâncarea a fost descrisă ca având un gust atât de neplăcut încât a provocat o reacție în lanț în întreaga comunitate, iar în final, a dus la un mic incident violent. Oamenii, fiind extrem de nemulțumiți de experimentul culinar al extratereștrilor, au organizat o manifestație pașnică împotriva lor, cerând să fie respectate tradițiile culinare terestre și să nu mai fie experimentate mâncăruri bizare.

Extratereștrii, uluiți de reacția oamenilor, s-au retras pentru o vreme, meditând la modul în care și-ar putea îmbunătăți abilitățile culinare și să respecte mai bine preferințele terestre în materie de alimentație. Incidentul a fost unul mai mult comic decât periculos, dar a servit drept lecție de comunicare pentru ambele părți, în sensul unei mai bune înțelegeri pentru viitor.

După ce s-au analizat efectele delicatesei extraterestre, s-a descoperit că aceasta are proprietăți miraculoase.

Oamenii care au gustat din preparatele extraterestre au raportat factorilor de răspundere o creștere bruscă a energiei, o dorință puternică de a fi activi și productivi, și o lipsă totală de interes pentru orice formă de șmecherie sau zarnaklektrodominkalopanie (cum este definită trăsătura tradițional-românească în limba extraterestră). S-a constatat că această mâncare, numită blârț (așa cum au relatat o parte din teleormăneni) a avut un impact pozitiv asupra întregii comunități, transformând oamenii leneși și șmecheri în ființe active și binevoitoare.

Această descoperire a dus la o întreagă revoluție în ceea ce privește alimentația și tratamentele medicale, iar mâncarea extraterestră a devenit un remediu popular pentru lene și șmecherie. S-au organizat chiar și expoziții și târguri alimentare pentru a promova această mâncare miraculoasă și pentru a împărtăși beneficiile sale cu întreaga lume. Oamenii vindecați de șmecherie și lene au primit pe loc oferte extraordinare pentru cariere în domenii de vârf.

Astfel, ceea ce a început ca un incident amuzant și oarecum tensionat în județul Teleorman s-a transformat într-o descoperire revoluționară în domeniul medicinei și nutriției, oferind oamenilor o soluție inedită pentru problemele lor de lene și șmecherie. Sigur, rețeta pentru un blârț autentic este bine păzită în România. Autoritățile sunt conștiente că renunțarea populației la lene și șmechereală poate avea consecințe dezastruoase. Și nici cu rezervele de pârț (extractul binefăcător obținut din blârț) nu stăm prea bine.

Pe așa-numita planetă Zorgon, extratereștrii se bucură de un habitat eclectic, plin de magie cosmică și lucruri ciudate. Acolo, cerul este mereu colorat în nuanțe de mov neon, iar pământul este acoperit cu iarbă radioactivă care cântă melodiile sale, încântând toți vizitatorii. Dar Zorgon nu este doar o planetă, este o experiență cumva – o plimbare nebună pe un carusel cosmic. Cel puțin așa relatează, într-un scurt raport, domnul Gheorghe Obretin, din Cerșeștii de Jos, Teleorman. Domnia sa a vizitat Zorgon, a fost acolo și a adus chiar și câteva imagini, pe care am încercat din răsputeri să le obținem. Fără succes, însă. Țăranul nostru pretinde prețuri pe măsura excursiei și, sincer, nu ne permitem. Deocamdată.

Detalii gastronomice esențiale:

Ingredientele speciale ale blârțului au denumiri exotice în limba extraterestră: „glisglis” pentru praf de stele și „zorblat” pentru sare de pe lună. Aceste ingrediente aduc un gust deosebit preparatului și au efecte uimitoare asupra consumatorilor. De exemplu, praful de stele conferă o energie neînfricată, iar sarea de pe lună induce o stare de relaxare intergalactică.

Astfel, blârțul zorgonian a devenit o delicatesă cosmică, adorată nu doar de extratereștri, ci și de oamenii care au avut norocul să guste din el. Este o dovadă a puterii exogastronomiei de a aduce împreună lumi diferite și de a transforma orice experiență într-o aventură de neuitat.

Am fost foarte norocoși!

Tanti Anica Chirvase a încredințat aceste documente celor care meritau. Îi mulțumim pe această cale și o asigurăm că documentele au ajuns unde trebuie. Suntem, de asemenea, solidari cu decizia acestei brave femei de a se reloca, foarte curând, în județul Teleorman. Acolo unde, crede ea, miracolele unei întâlniri de gradul 3 sunt oricând posibile. Drum bun, tanti Anica! Zorgon nu se vede pe cerurile noastre. Dar este acolo. Undeva.