Plata pentru pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare se poate face prin Ghiseul.ro

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunță că prin portalul Ghiseul.ro vor putea fi realizate plăți online pentru taxele aferente emiterii de pașapoarte, permise de conducere, certificate de înmatriculare și autorizații provizorii.

Autorizarea s-a realizat prin adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență din 27.08.2020. Ghiseul.ro este o platformă online administrată de ADR. În urmă cu două săptămâni, ghiseul.ro a dobândit capacitatea de a procesa toate plățile pentru serviciile comunitare de utilitate publică, iar acum au fost adăugate în platformă peste zece noi categorii de plăți.

„Prin interconectarea sistemelor Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia Generală de Paşapoarte şi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – cu sistemul informatic al Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională” şi al Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, vor fi considerabil reduse procedurile necesare pentru eliberarea acestor documente, iar cetăţenii vor scăpa de hârtiile prin care fac dovada plăţilor şi de drumurile inutile între instituţii”, a declarat Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Ghiseul.ro a fost înființat în urmă cu aproape zece ani de către Asociația pentru Plăți Electronice din România, formată din cele mai importante 14 bănci din România, împreună cu VISA și Mastercard și alți procesatori și furnizori de tehnologie din țara noastră. Parte a Sistemului Național Electronic de Plată, platforma online a fost pusă gratuit la dispoziție statului român pentru utilizarea de plăți electronice pentru taxe și impozite.

Autoritatea pentru Digitalizarea României, care administrează în prezent platforma, este o structură cu personalitate juridică în cadrul Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, având rolul de a realiza şi coordona implementarea strategiilor şi a politicilor publice în domeniul transformării digitale şi societăţii informaţionale. ADR a fost înfiinţată prin Hotărârea de Guvern nr. 89/2020.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole