Platforma aici.gov.ro a procesat 813.000 de cereri de șomaj online

Aurachain, o platforma low-code pentru crearea de aplicații digitale de automatizare a proceselor operaționale de business, cat si aplicații tip blockchain, a anunțat un nou set de statistici care demonstrează succesul soluției sale aici.gov.ro pentru Guvernul României.

Platforma aici.gov.ro, dezvoltată exclusiv pe platforma low-code Aurachain și lansată la începutul acestui an, a fost concepută special pentru a ajuta instituțiile guvernamentale să proceseze rapid și în siguranță volume mari de cereri privind Ajutorul de șomaj.

Aurachain este mândra că, până în prezent, prin intermediul aici.gov.ro a ajutat peste 240.000 de companii, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate și persoane ce lucrează in baza unui contract de drepturi de autor, care au fost afectate in urma apariției pandemiei COVID-19 si care s-au înregistrat pe platformă pentru a accesa sprijinul financiar oferit de Guvernul României, acoperind 75% din salariul mediu brut.

Peste 813.000 de cereri au fost înregistrate pe platformă, cel mai mare număr de aplicații fiind înregistrat in data de 4 Mai 2020, 48.685 într-o singură zi.

Procesul digital simplificat a dovedit că instituțiile guvernamentale sunt mult mai receptive la gestionarea numărului mare de aplicații, cu un timp mediu de răspuns de 1,5 zile per aplicație comparativ cu media anterioară de 10 zile.

Soluția aduce o îmbunătățire de 85% în timpul de răspuns prin automatizarea întregului proces de revendicare și aprobare. Ca parte a acestui proces, documentele sunt scanate și semnate electronic printr-un serviciu de semnătura digitala, reducând complet interacțiunea fata in fata intre persoane pentru a elimina șansa de răspândire a virusului COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...