„Pleacă de aici!”. Reacția câștigătorului de Nobel pentru literatură

Câștigătorul Premiului Nobel pentru literatură din 2021, Abdulrazak Gurnah, spune că a crezut că apelul telefonic prin care a fost anunțat că a obținut premiul este o farsă, după cum relatează BBC.

Gurnah își făcea un ceai când a sunat telefonul. A răspuns, dar nu i-a venit să creadă că informația e adevărată, așa că i-a spus apelantului: „Haide, pleacă de aici! Lasă-mă în pace!”. „Zilele acestea primești tot felul de telefoane anonime și am crezut că e o farsă”, explică el. Scriitorul a fost totuși convins să nu închidă și că este într-adevăr câștigătorul premiului Nobel.

Abdulrazak Gurnah a câştigat joi premiul Nobel pentru literatură pe anul 2021. „Când scrii, o faci la capacitatea maximă a înțelegerii și a capacității tale, încercând să aduci plăcere”, a scris el. Laureatul din acest an a fost recompensat pentru „înţelegerea sa lipsită de compromisuri şi plină de compasiune a efectelor colonialismului şi a destinului refugiaţilor la intersecţia dintre culturi şi continente”, potrivit comunicatului oficial al Academiei Suedeze.

Gurnah s-a născut în Tanzania în 1948, dar s-a mutat în Anglia la o vârstă fragedă. A scris 10 romane, dintre care multe se concentrează pe experiențele refugiaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...