PNL a câștigat Prahova cu ajutorul… baronului PSD Mircea Cosma

Candidatul Alianţei PNL-USR-PLUS, senatorul liberal Iulian Dumitrescu, a câștigat alegerile pentru șefia Consiliului Județean Prahova.

Dumitrescu a câștigat în fața contracandidatului său din partea „Alianţei pentru Prahova”, constituită din PSD, Pro România şi PPU (SL), social-democratul Bogdan Toader. Practic, din cele 104 unități teritorial administrative ale județului Prahova, PNL a impus primari în 57 de localități, printre care inclusiv municipiul Ploiești. Numai că ceea ce nu se prea spune este faptul că un rol major în adjudecarea alegerilor de către liberali l-a avut baronul PSD Mircea Cosma. Acesta a fost artizanul „Alianţei pentru Prahova”, care a tras în jos PSD, mai ales în zonele rurale unde partidul lui Voiculescu și nici cel al lui Ponta n-are priză la oameni din cauza unor personaje gen Grațiela Gavrilescu sau Cristian Ganea.

Faptul că PSD a renunțat să-și pună candidat la Primăria munipiului Ploiești, cedând locul la Pro România, iar edilii PSD din unele comune mari ca Ciorani sau Păulești, care era și sunt oamenii de încredere a lui Mircea Cosma, au trecut la PNL, spune totul despre jocul baronului PSD cu PNL. Acei primari PSD nu treceau în veci la PNL dacă Mircea Cosma nu era de acord. Așadar, baronul PSD a dat o mână ajutor foarte puternică PNL și, astfel, liberalii au preluat constrolul județului Prahova. Oare ce a urmărit Mircea Cosma prin acest non-combat? Să fie cumva în joc un nou mandat de deputat pentru fiica sa Andreea Cosma?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...