PNL Bihor, condus de Ilie Bolojan, a aprobat moțiunea cu care Ludovic Orban candidează la șefia liberalilor

PNL Bihor, condus de Ilie Bolojan, a aprobat duminică moțiunea cu care Ludovic Orban candidează la președinția partidului cu 73 de voturi pentru și doar unul împotrivă. Este o reușită de etapă pentru actualul lider PNL, dar nu îi garantează voturile liberalilor bihoreni la Congresul din 25 septembrie, scrie Digi 24.

Ilie Bolojan, cel care conduce filiala Bihor, este unul dintre cei mai influenți lideri liberali care nu s-a poziționat încă în niciuna dintre tabere. Votul lui și al delegaților cu care va veni la Congresul din 25 septembrie sunt unele dintre cele mai râvnite atât de Ludovic Orban, cât și de Florin Cîțu.

Înaintea votului dat duminică moțiunii lui Ludovic Orban, biroul județean al filialei Bihor a decis să nu sprijine în mod explicit niciunul dintre cei doi candidați. Astfel, toți cei 200 de delegați care vor veni la Congresul PNL din filiala Bihor vor putea să voteze cum doresc ei, în funcție de preferințe.

Este de așteptat, totodată, ca dincolo de votul acordat duminică pentru moțiunea lui Ludovic Orban, să se întâmple același lucru și în cazul lui Florin Cîțu, pentru că filialele județene pot alege să sprijine ambele moțiuni pentru șefia partidului. Tocmai de aceea, este probabil ca în perioada următoare, Florin Cîțu și susținătorii săi să facă o vizită la Bihor și să treacă prin aceeași procedură prin care a trecut duminică și Ludovic Orban.

Este important, însă, simbolic acest vot dat duminică de filiala Bihor pentru Ludovic Orban, fiind un prim semnal obținut de liderul liberal din partea acestei organizații locale în cursa sa pentru șefia partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...