PNL Galați cere scoaterea UDMR de la guvernare

Liberalii din Galați au adoptat o rezoluție prin care cer scoaterea UDMR de la guvernare pentru sancționarea atitudinii anti-românești de care au dat dovadă liderii uniunii în ultimele luni.

Membrii Comitetului de Coordonare Județean al PNL Galați au adoptat în unanimitate Rezoluția „Guvernare românească pentru români” care a fost propusă de președintele organizației, deputatul George Stângă.

La ședința structurii de conducere a PNL Galați a participat și președintele PNL București, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Liberalii din Galați condamnă acțiunile sfidătoare ale liderilor UDMR la adresa românilor

În susținerea inițiativei sale, președintele PNL Galați, deputatul George Stângă a spus că trebuie sancționate acțiunile sfidătoare ale liderilor UDMR la adresa românilor.

El a reamintit discursul deputatului UDMR Csoma Botond, care a spus că „liderii politici și religioși ai românilor ardeleni știau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci și unguresc, săsesc și evreiesc”, potrivit lui Stângă aceste afirmații constituind „un afront la adresa noastră ca națiune! Ardealul niciodată nu a fost pământ unguresc!”

Deputatul PNL a mai amintit că liderii UDMR nu au transmis românilor niciun mesaj de 1 Decembrie, Ziua Națională, așa cum ar fi fost firesc, dar și faptul că liderii UDMR nu au sancționat și nu s-au delimitat de discursul rasist promovat de către premierul Ungariei, Viktor Orban.

Stângă a mai criticat și gesturile ministrului Mediului, Tanczos Barna, care la finala Cupei României la hochei pe gheață a intonat imnul Ținutului Secuiesc și care a apărut recent în echipamentul naționalei de hochei pe gheață a Ungariei.

Deputat PNL despre liderii UDMR: „Nu putem să ne facem că nu vedem sfidarea pe care o afișează la adresa românilor”

În discursul său, deputatul George Stângă a precizat că PNL care a avut o contribuție la unirea românilor și modernizarea țării nu trebuie să mai accepte acțiunile revoltătoare și jignitoare ale liderilor UDMR la adresa românilor.

„Acțiunile liderilor UDMR, dar și ale unor miniștri ai acestei formațiuni nu pot să rămână nesancționate. Nu putem să ne facem că nu vedem sfidarea pe care o afișează la adresa românilor. Suntem în situația în care trebuie să punem pe primul plan interesele românilor, indiferent de etnie, nu ale unui grup de cetățeni. După ultimele evenimente, pe care eu cel puțin le consider absolut revoltătoare și jignitoare la adresa poporului român, consider că UDMR nu mai are ce căuta la guvernare. PNL este partidul românilor! Este partidul unirii românilor, al modernizării României! Nu putem ca tocmai noi să acceptăm să fim jigniți la noi în țară de către cei care ar trebui să ne fie parteneri”, a spus George Stângă.

Potrivit acestuia, trebuie refăcută formula guvernării: „UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel. Gradul de sfidare la care am ajuns și jignirea pe care unii dintre reprezentanții de seamă ai UDMR o aduc românilor nu pot fi trecute cu vederea”.

Membrii Comitetului de Coordonare Județean al PNL Galați au votat în unanimitate aprobarea Rezoluției „Guvernare românească pentru români” prin care se solicită scoaterea UDMR de la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...