PNL Sector 1 se va abţine în bloc la proiectele primarului Clotilde Armand, până la publicarea raportului Curţii de Conturi

PNL Sector 1 se va abţine în bloc la toate proiectele iniţiate de primarul Clotilde Armand până ce nu va fi publicat integral raportul Curţii de Conturi şi nu vor fi „deblocate” hotărârile iniţiate de către consilierii liberali.

Anunţul a fost făcut vineri de consilierul local PNL Gheorghe Dinu. În debutul şedinţei de Consiliul Local, el a anunţat că prezintă un mesaj al preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Liberalii cer publicarea integrală a raportului Curţii de Conturi şi a procesului verbal, un plan de măsuri cu termene asumate pentru „intrarea în legalitate a acţiunilor primarului, inclusiv identificarea vinovaţilor şi sancţionarea lor”, deblocarea tuturor proiectelor PNL „ţinute în sertarul primarului” şi punerea în practică a celor votate în Consiliul Local.

„Grupul de consilieri PNL Sector 1 nu va susţine niciun proiect propus de primarul Armand şi o somează public să publice urgent raportul integral al Curţii de Conturi şi procesul verbal, care au constatat încălcarea flagrantă şi continuă a legii de către primarul Sectorului 1 şi a dispus măsuri imediate. În loc să publice raportul Curţii de Conturi, primarul ‘scandal’ al Sectorului 1 se lansează în atacuri penibile, într-un circ deja caracteristic pentru mandatul său. Situaţia actuală depăşeşte însă sfera politică, fiind vorba de cheltuirea ilegală a banilor cetăţenilor Sectorului 1. O somăm pe primarul Clotilde Armand să publice urgent raportul şi procesul verbal al Curţii de Conturi pe care îl ţine ascuns şi să îşi asume public abaterile flagrante de la lege care caracterizează primii doi ani din mandatul său”, a spus Dinu.

Totodată, el i-a reproşat lui Clotilde Armand că „blochează abuziv toate proiectele iniţiate de PNL”, deoarece nu le aduce la vot pe cele depuse în termenul prevăzut de lege, iar pe cele votate nu le pune în practică. Potrivit consilierului local liberal, peste 170 de proiectate votate ar fi blocate de primar.

„Un singur exemplu: puteam avea în vara aceasta pieţe volante în tot Sectorul 1, dar ideea nu i-a aparţinut primarului, deci trebuie blocată cu orice preţ, ceea ce s-a şi întâmplat. Nu vom gira niciodată ilegalităţile primarului şi acest circ continuu, în faţa căruia cetăţenii suferă cel mai mult. Grupul consilierilor PNL Sector 1 se va abţine în bloc la toate proiectele iniţiate de primar, până când legea nu va fi respectată”, a transmis Gheorghe Dinu.

Consilierul local PSD Cristian Tudose a criticat-o, la rândul său, pe Clotilde Armand, menţionând că aceasta „îşi permite să se adreseze inspectorilor Curţii de Conturi în termeni argotici”.

„Faptul că doamna primar îşi permite să se adreseze inspectorilor Curţii de Conturi în termeni argotici de tipul ‘să fie bine, ca să nu fie rău’ trebuie sancţionat atât de Consiliul Local, cât şi de societatea civilă. Relaţia dintre Curtea de Conturi şi Primăria Sectorului 1 trebuie să fie una a dialogului între instituţii, care nu are nimic cu limbajul suburban. Acest derapaj al doamnei primar nu este însă întâmplător. Dânsa doreşte să decredibilizeze munca inspectorilor şi să ducă în derizoriu activitatea Curţii de Conturi”, a susţinut Tudose.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat joi că inspectorii Curţii de Conturi au verificat pentru a doua oară în acest an activitatea Primăriei, dar nu au găsit nimic ilegal.

„A fost Curtea de Conturi (bună ziua dle. Busuoic, dle. Ilie Sîrbu, dle. Bădălău & co) în control la Primăria Sectorului 1 (a doua oară în mai puţin de un an). Minunat. N-avem nimic de ascuns. Doar că timpul petrecut cu inspectorii blochează o mare parte din activitatea funcţionarilor. Şi ce să vezi? N-au găsit nimic ilegal. Evident că au făcut câteva recomandări de genul: să fie bine ca să nu fie rău… Bun! Acum, consilierii PNL Sector 1 conduşi de ministrul Cercetării şi al Dezvoltării care refuză digitalizarea Primărei Sectorului 1 şi fără studii în domeniile Cercetării & Digitalizării s-au grăbit să arunce informaţii false prin presa cumpărată cu subvenţiile lor cum că eu aş face ilegalităţi. Tipic… Stimaţi consilieri, vă rog să faceţi rost de miliardul furat de la cetăţenii Sectorului 1. Căutaţi bine”, a scris Armand, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...