PNL și PSD nu vor desființarea pensiilor speciale pentru primari. Au votat împotriva proiectului USR din Comisia Juridică

Publicat: 14 oct. 2021, 20:24, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori
PNL și PSD nu vor desființarea pensiilor speciale pentru primari. Au votat împotriva proiectului USR din Comisia Juridică

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat joi, 14 octombrie, raportul de respingere a proiectului USR, pentru abrogarea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene. PNL și PSD arată astfel că nu vor desființarea pensiilor speciale, acuză Ionuț Moșteanu.

Raportul de respingere a proiectului de lege a fost votat de 15 deputaţi. Șase au votat împotrivă şi doi s-au abţinut. Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege.

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a acuzat PNL că votează cot la cot cu PSD și că răspunde în fața baronilor locali.

Prin responsabilitate, PNL pare că a înțeles responsabilitate în fața baronilor. În Comisia Juridică, PNL și PSD au votat astăzi împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari și președinți de Consilii Județene. Un vot care vine în condițiile unei inflații de 6.3%, cea mai mare de la intrarea României în UE. Un vot în total dispreț față de nevoile reale ale românilor”, a afirmat Ionuț Moșteanu pe Facebook.

Moșteanu, apel la PNL pentru negocieri

Moșteanu cere liberalilor să revină la negocieri și să voteze guvernul Cioloș, pentru a opri criza politică.

„Nu baronii trebuie mulțumiți astăzi. Aștept de la PNL să revină în România reală. Să vină la masa negocierilor pentru votarea Guvernului Cioloș, să oprească criza politică declanșată de Florin Cîțu. Să dăm României un Guvern stabil și să renunțe la voturile alături de PSD pentru noi privilegii”, a completat Moșteanu.

Eliminarea pensiilor speciale pentru primari, al doilea aviz negativ

Pe 21 septembrie, proiectul a primit aviz negativ și de la Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților. PSD, PNL, UDMR și minoritățile au votat împotriva proiectului. Deputatul Cătălin Teniță susține că doar cei patru reprezentanți de la USR PLUS au votat pentru proiect.

„Eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, proiect USRPLUS, aflat astăzi la aviz Comisia pentru Drepturilor Omului. 4 voturi PENTRU. Toate de la USRPLUS (4 membri, toți prezenți).

Restul voturilor (aproximativ 16, de la PSD, PNL, UDMR și minorități, reprezentantul AUR în grevă parlamentară): CONTRA. Aviz negativ, fără drept de apel”, a afirmat Teniță.