PNNR: Taxă de drum schimbată pentru transportatori și descurajarea achiziției de mașini vechi

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat, miercuri, la prezentarea PNRR, că se va aplica o taxă de drum în funcție de utilizarea acestuia, de distanță și cantitatea de mărfuri transportată.

„La transport vorbim de o schimbare a modului în care se taxează transportul de mărfuri. Acum rovinieta pentru transportatori nu ține absolut cont de cât folosești drumul, plătești la fel. După ce se vor achiziționa mijloacele tehnice de a măsura cantitatea de mărfuri, se va aplica o taxă în funcție de cât folosești drumul. În ceea ce privește politica de descurajare a înregistrării mașinilor vechi, nu este decisă forma, dar trebuie să evităm să mai fim cimitirul de mașini vechi al Europei. Este un pachet rezonabil pentru fonduri multe pe rutier. Avem cea mai mare alocare pe rutier din toate statele membre. Trebuie să venim cu măsuri pentru a reduce poluarea”, a afirmat Cristian Ghinea.

Guvernul are în vedere o strategie clară de reducere a emisiilor din transport, anunța anterior ministrul Cristian Ghinea.

„Pe partea de Transport: România își asumă o strategie clară de reducere a emisiilor din transport cu 9% până în 2026. Vom avea un sistem de a descuraja înregistrarea mașinilor vechi și de încurajare a mașinilor electrice. Ne-am asumat o țintă clară de pondere a energiilor regenerabile până în 2030. Această țintă este de 34%”, spunea ministrul.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole