Poate preveni infecția: Antiviral nazal testat pe dihori

Cercetătorii de la Universitatea Columbia din SUA au testat un spray nazal, care poate preveni infecţia la oameni, inclusiv în cazul noilor variante de coronavirus.

Antiviralul nazal a fost testat pe dihori și s-a observat că blochează transmiterea coronavirusului. Compusul testat, o lipopeptidă concepută pentru a împiedica pătrunderea noului coronavirus în celule, are un termen de valabilitate mare şi nu necesită refrigerare, potrivit studiului publicat miercuri în revista Science.

Acest compus recunoaşte proteina Spike (S) a coronavirusului şi o împiedică să se lege de membrana celulară pentru a infecta celulele.

Antiviralul creat de doi medici, Matteo Porotto şi Anne Moscona, a fost testat deocamdată pe dihori deoarece sunt animale foarte susceptibile infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care au plămâni asemănători cu cei ai oamenilor, potrivit EFE.

Se speră la o abordare preventivă

Cercetarea a relevat că toţi dihorii cărora nu li s-a administrat acest spray au fost infectaţi de un alt dihor din cuşcă, ce era purtător al virusului.

Autorii cercetării au testat compusul de asemenea pe celule infectate cu variante ale coronavirusului, inclusiv varianta britanică (B.1.1.7) şi cea sud-africană (B.1.351), şi au observat că în fiecare din aceste cazuri a împiedicat lipirea proteinei S de membrana celulară ”cu aceeaşi eficacitate ca tulpina dominantă’‘.

Echipa care a realizat cercetarea speră ”să aducă în curând această abordare preventivă în testele clinice pe oameni”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...