Podul Fatih Sultan Mehmet din Istanbul, care leagă Europa de Asia, luminat în culorile tricolorului românesc

Podul Fatih Sultan Mehmet din Istanbul a fost luminat, de Ziua Națională a României, în roșu, galben și albastru, culorile steagului nostru, în semn de prietenie între poporul turc și cel român.

Podul Fatih Sultan Mehmet este al doilea pod peste Bosfor, ce leagă partea europeană de cea asiatică a metropolei Istanbul. Este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale orașului și unul dintre simbolurile Istanbulului.

Turnul Atakule din Ankara în culorile drapelului românesc de Ziua Națională a României

Și Turnul Atakule din Ankara, simbolul capitalei Turciei, a fost iluminat în culorile tricolorului românesc. “Prima dată când turnul Atakule a fost iluminat în culorile steagului românesc a fost în 2018 și a continuat an de an”, au transmis oficialii Ministerului de Externe român. Reacțiile românilor, pe rețelele sociale, au fost de-a dreptul emoționante: „Mulțumim Turciei, tot respectul pentru poporul turc”,”Mulțumim pentru prietenia arătată de poporul turc! Nu ne-ar strica și nouă să procedăm la fel”, „Ce frumos se oglindește tricolorul nostru în apă”, au fost doar câteva dintre sutele de reacții la imaginile superbe, publicate pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Turcia.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole