Vești excelente pentru schiorii care vor merge la Poiana Brașov, în weekend

Publicat: 12 ian. 2024, 19:53, de Cristian Matache, în SOCIAL
Vești excelente pentru schiorii care vor merge la Poiana Brașov, în weekend

În acest weekend, se va putea schia în partea inferioară a masivului Postăvarul, de la Poiana Brașov.

Începând de sâmbătă, se va putea practica schiul și în partea inferioară a masivului Postăvarul, de ala Poiana Brașov, conform anunțului făcut de Primăria Brașov. Datorită temperaturilor scăzute din această săptămână, s-a reușit producerea zăpezii artificiale necesare pentru a pregăti pârtiile Drumul Roșu și Sulinar. Astfel, pasionații de schi vor avea posibilitatea să coboare pe Drumul Roșu, cu opțiunea de a ieși fie pe Subteleferic, fie pe pârtia 3D, urmând apoi Drumul Albastru. Schiorii cu experiență vor putea coborî pe pârtia Sulinar, atât pe Zidul Mare, cât și pe varianta acesteia, cu ieșirea către cabina Capra Neagră, pe traseul către pârtia Bradul.

Primarul Allen Coliban a menționat că s-a depus un efort remarcabil pentru amenajarea și menținerea pârtiilor, mai ales că majoritatea zăpezii este de origine artificială. Deschiderea celor două pârtii reprezintă o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă, oferind o pârtie ușoară și una dificilă, astfel încât toți cei, indiferent de nivelul de pregătire, vor putea coborî până în Poiană pe schiuri sau snowboard. Această expansiune a zonelor de schi va contribui și la reducerea aglomerației de pe scaunul Ruia, având în vedere disponibilitatea mai multor pârtii.

În Poiana Brașov, începând de acest weekend, schiorii se pot bucura de acces pe pârtiile Drumul Roșu (în totalitate), Sulinar (în totalitate), Lupului (partea superioară), Kanzel și Doamnei. Pârtiile destinate începătorilor, Bradul și Stadion, vor fi, de asemenea, deschise. Starea pârtiilor este considerată bună, mai ales că în ultimele două zile au fost înregistrate temperaturi negative, permitând funcționarea neîntreruptă a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, conform reprezentanților Primăriei Brașov.

La Poiana Brașov vor funcționa telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare va fi la ora 16.00.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră). La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

 Pentru recuperarea garanției de 20 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă.

Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile la Poiana Brașov o pot face și online, pe platforma www.skibv.ro. utilizatorii își pot încărca online ski-pass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte, fie cu intervale orare, fie cu ore sau zile. Utilizatorul are posibilitatea să-și creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont. Mai multe detalii, inclusiv un tutorial care prezintă modul de creare a contului și de încărcare a ski-pass-ului, găsiți pe www.skibv.ro.