Poliția din Germania a primit dreptul de a citi mesajele de WhatsApp ale cetățenilor

Poliția din Germania va putea, de la sfârșitul acestui an, să citească orice mesaj transmis de pe telefon de cetățeni, inclusiv cele trimise folosind aplicația WhatApp, rezultă dintr-un document obţinut în urma unei scurgeri de informaţii și citat de presă.

Ministerul de Interne german a aprobat instalarea unei noi versiuni a software-ului de interceptare a comunicaţiilor la distanţă (RCIS). Noua versiune a RCIS 2.0 nu se limitează la supravegherea desktopurilor, ci poate fi utilizat pe dispozitive mobile cu sisteme de operare Android, iOS şi Blackberry. Tehnologia poate decripta conţinutul din aplicaţii precum WhatsApp şi Telegram prin piratarea telefoanelor şi citirea mesajelor direct „de la sursă”, pe ecranele utilizatorilor, scrie Business Magazin, citând Deutsche Welle.

Cu toate că guvernul german a oferit poliţiei puterea de a pirata dispozitive aparţinând tuturor persoanelor suspectate de activitate criminală şi celor suspectate de activităţi de terorism, abia luna trecută, noul document arată că RCIS 2.0 este în curs de dezvoltare de la începutul anului 2016.

„Se construieşte un arsenal de troieni (viruşi) de parcă ar fi fost deja normal ca statul să pirateze creierul digital al cetăţenilor săi”, au scris jurnaliștii de la Netzpolitik, primii care au publicat documentul incendiar.

Serviciile de securitate din Germania au cumpărat software-ul de supraveghere FinSpy drept copie de rezervă în cazul în care sistemul RCIS al statului ar fi compromis.

Software-ul RCIS 2.0 este capabil să înregistreze de la distanţă toate apelurile şi mesajele de pe un telefon – atât SMS-uri obişnuite, cât şi în alte servicii de mesaje text – precum şi să-şi activeze microfonul şi camera şi să localizeze şi să urmărească dispozitive în timp real.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Catalin Predoiu INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Justiției despre Vâlcov: „Sper ca Poliţia italiană să-l localizeze şi...

Cătălin Predoiu speră ca poliția italiană să-l prindă cât mai repede pe Vâlcov, pentru ca acesta să nu se predea „unde vrea el”. Predoiu a...

Producătorii de legume în spații protejate, monitorizați la sânge. Amenințarea lui...

Producătorii de legume în spații protejate, care beneficiază de subvenții, vor fi controlați la sânge, amenință ministrul Agriculturii Petre Daea, pentru a se evita...