Poliția renunță la un proces „de intimidare a presei independente”. Daunele cerute erau de 1 milion euro

Poliția Locală Sector 1 va renunța la procesul intentat jurnaliștilor de la Buletin de București, după ce oricum Curtea de Apel București le dăduse dreptate gazetarilor. Daunele solicitate se ridicau la 1 milion euro.

Anunțul a fost făcut vineri de edilul Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Am dispus ca Poliția Locală Sector 1 să renunțe la procesul intentat jurnaliștilor de la Buletin de București. Acest proces a fost unul de intimidare a presei independente și realizat de fostul primar (reprezentat de avocatul personal al acestuia, avocat care a încasat 2 milioane de lei de la Poliția Locală pentru astfel de servicii). Jurnaliștilor li s-au cerut daune în valoare de 1 milion de euro pentru că au publicat date din SICAP despre achizițiile suspecte făcute de vechea administrație”, susține Armand.

Jurnaliștii au fost acționați în judecată anul trecut, după ce au publicat trei articole în care arătau cum a profitat Poliția Sector 1 de pandemie și a atribuit direct contracte de 1,2 milioane de euro. Cele trei articole era: „Țeapa de jumătate de milion de euro din spatele livrării de măști gratuite”, „Odiseea licitației a 75.000 de periuțe de dinți”, „Ping-pong cu contractele de catering”.

Editorul, Asociația Funky Citizens, a fost acționat în judecată și a câștigat definitiv procesul în august, anul trecut.

„Poliția Locală Sector 1 a cerut instanței, în procedură de urgență, scoaterea de pe site a tuturor articolelor despre Poliția Locală a Sectorului 1, dar avocatul instituției a solicitat judecătorilor să ne interzică să mai publicăm vreodată ceva despre achizițiile făcute de aceasta”, au anunțat atunci jurnaliștii.

Proiectul editorial Buletin de București a primit o finanțare nerambursabilă de 50.000 de euro din partea Fondului European de Jurnalism COVID-19, derulat în parteneriat cu Facebook Journalism Project.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...