Politică și canabis: Guvernul care marchează o nouă eră

Social-democratul german Olaf Scholz a ajuns la un acord care pune astfel capăt erei dominate de Angela Merkel, după cum anunță o serie de publicații internaționale.

Cotidianul britanic The Guardian precizează că „Partidul Social Democrat, partidul Verzilor și cel al liberalilor au anunțat un acord vizând formarea noului guvern, avându-l drept cancelar pe Olaf Scholz, fost ministru de finanțe”. Același ziar mai adaugă că „Annalena Baerbock, o reprezentantă a Verzilor, va fi viitorul ministru de externe”. Săptămânalul german Der Spiegel subliniază că, „pentru cancelarul desemnat, succesul este spectaculos”. Numai că, mai adaugă Der Spiegel, „în cazul în care coaliția sa dorește cu adevărat să îndrăznească și să facă mai multe progrese, ea va trebui să se reinventeze or, această reinventare va trebui să înceapă cu Scholz însuși”. „Un prim pas, un pas mai mare”, estimează Suddeutsche Zeitung, un alt ziar german important.

O mai mare dreptate socială

În opinia ziarului, „noua cancelarie va însemna o mai mare atenție asupra schimbării climei, o mai mare dreptate socială și mai multă digitalizare”. Din Italia, cotidianul La Repubblica remarcă faptul că, „în distribuirea ministerelor, Scholz ar fi urmărit să existe o paritate între femei și bărbați”, după care același ziar mai enumără câteva din obiectivele noilor aleși: „dreptul la vot pentru tineri începând cu vârsta de 16 ani, 400.000 de noi apartamente pe an, dintre care 100000 subvenționate de stat și un salariu minim de 12 euro pe oră”. Referindu-se la același eveniment, ziarul belgian Le Soir anunță că „noua cancelarie germană intenționează să legalizeze comercializarea canabisului”. În Rusia, cotidianul moscovit Pravda anunță și el că „noul guvern german dorește să legalizeze comercializarea marijuanei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...