Politicienii din România nu știu să piardă și le lipsește toleranța

Publicat: 13 iun. 2024, 08:00, de George Andrei, în OPINII , ? cititori
Politicienii din România nu știu să piardă și le lipsește toleranța

Lecția de ,,educație politică” nu a fost învățată, în România, nici după mai bine de 30 de ani de la iesirea din comunism.

Acceptarea ideii că un ,,adversar” politic a avut succes electoral este o lacună gravă a multor politicieni, manifestată public, fără rușine și fără toleranță, față de cel mai puternic instrument al democrației – votul popular -, și față de oamenii care și-au răpit timp din viața personală să stea la lungile cozi din fața urnelor de votare.

Un fenoment complicat să fie explicat în cuvinte puține este apariția, în ultimii ani, a unor candidați la seriile de alegeri al căror ,,pedigri” este legat mai mult de viața dusă în afara realităților societății românești și care, dintr-o dată, au apărut pe scena politică locală.

Culmea este că unii au și avut succes, prin propaganda potrivit căreia toti politicienii români sunt corupți, sau au la origini fapte reprobabile de colaborare cu fost Securitate.

Dar, pe acești ,,neue reiche” (noii bogați), apăruți de nu se știe unde, espați ,,scoliți afară”, cine i-a pregătit și cine i-a încurajat să vină, să candideze la funcții publice în România ?

Păi să vedem…

Dominic Fritz a venit la Timișoara în anul 2023, după o invitație primită de la un anume preot, Berno Rupp, fost  călugăr salvatorian stabilit la Timișoara, care între timp a și murit.  Rupp, înainte să vină în România, a trăit la Bergatreute, Baden-Württemberg, Germania.

Ce caută biserica în politică ?

După anul de voluntariat petrecut în România, Frits și-a început studiile universitare în străinătate, apoi a revenit la Timișoara cu regularitate, animând proiecte pentru tineri, ca activist politic.

După ce a văzut cum merg treburile în politica românească, s-a hotărât să candideze la Primăria Timișoara, sprijinit de USR-Plus, catalogat drept ,,partid neomarxist”, în presa vremii.

Fritz a și reușit să câștige un al doilea mandat de primar, pe 9 iunie 2024.

Dar acum, din fericire, Dominic Fritz nu mai este de capul lui, ca atunci când a fost înlăturat fostul primar Nicolae Robu, actor din vechea generație de politicieni, care au prins și perioada comunistă.

Postul de președinte al Consiliului Județean Timiș a fost câștigat, în alegerile din 9 iunie, de candidatul alianței PSD-PNL, social-democratul Alfred Simonis, politician tânăr, cu viziune nouă, nealterată de propaganda din vremurile ceaușite.

Un alt ,,espat”, scolit în afară, Clotilde Armand, a ajuns lejer în politica românească.

Aceasta a ,,păstorit”, timp de patru ani, ,,crescătoria de șobolani” din Sectorul 1, unde a fost primar, tot din partea URS, și azi este perdantă, la postul de primar, în fața candidatului alianței PSD-PNL, George Tuță.

Clotilde Armand s-a căsătorit în 1997 cu un cetățean român și s-a stabilit la București, în 1999.

În următorii ani s-a mutat, în interes de serviciu, în Franța și Germania, apoi s-a reîntors la București, sfătuită și, probabil, bine ,,antrenată”, să intre în politică.

O altă politiciană cu studii ,,în afară”, Cosette Chichirău, candidată la Primăria Iași, de asemenea membră a USR, a plecat la studii în Statele Unite, după absolvirea facultății.

La revenirea în țară a intrat direct în politică, pentru ,,salvarea României”, și în 2016 a fost aleasă deputat în circumscripția electorală nr. 24 Iași, pe listele USR.

Lista ar putea contiua, dar …

Vechile mentalități dispar greu și sunt prea puțini politicieni tineri, nealterați în gândire.

Ceea ce putem vedea azi, arată că ,,gena polititică rea” se transmite și la cei mai tineri, care se lasă prea ușor contaminați de moravurile politice vetuste ale politicienilor de carieră veche.

În campania electorală dinaintea alegerilor locale din 2004, Clotilde Armand și-a etalat gândirea cu iz rasist, cu voie, sau fără voie.

Redăm din presa vremii.

La început a reușit să păcălească electoratul, afișând imaginea unei persoane cu bun simț, însă și cu ceva în creier. Dar, prin declarațiile făcute, ca la ,,colțul străzii”, avea să ajungă la oprobiul public.

Invitată la Hotnews pentru un interviu, Clotilde Armand a povesteștit despre copilăria ei timpurie, mai exact de vremea când maman n-avea cum s-o rateze în maternitate, pentru că, potrivit spuselor acesteia, ,,era singurul bebeluș alb, într-o maternitate de copii negri”.

Într-o lume ce se vrea a fi destupată la creier, afirmații ca cele ale madamei Clotilde Armand despre bebelușul alb printre cei negri nu au ce căuta!

Nu există bebeluși albi, bebeluși negri, doamnă Armand! Există copii, punct! Și-apoi, faptul că te-ai nimerit dumneata să fii singurul bebeluș alb dintr-o anumită clădire nu te face specială: după cum avem să observăm și acum, de altfel, în comportamentul de după anunțarea rezultatelor votului de la Primăria Sectorului 1.

 Hoțul strigă hoții ! Disperarea lui Clotilde Armand e mare. Nu s-a sfiit să spele ,,rufele murdare” în SUA.

Madam Clotilde Armand, în disperarea că pierde ,,tronul” de la Primăria sectorului 1, a încearcat tot felul de manevre, să deturneze rezultatul votului, care arată clar victoria liberalului George Tuță, preferat de cetățenii din sector.

Franțuzoaica, ,,singurul copil alb din fosta colonie franceza, Guadeloupe”, cum s-a lăudat chiar ea, s-a dus cu pâra la Ambasada SUA din București, unde a spus ca au fost fraudate alegerile și, din această cauză, ea a pierdut.

Ce sa înțelegem din această mișcare a fostei primărițe de la Sectorul 1, care a vizitat ambasadorul american ?

Oficialii americani de la București fac și desfac ițele politice din România și se amestecă în treburile interne ?

În marea ei disperare, pentru Clotilde Armand nu a contat că, prin gestul ei, a afectat imaginea diplomaților americani de la București, dar și a mediului politic căruia îi aparține.

Surse demne de încredere au declarat faptul că fosta primăriță Clotilde Armand a petrecut peste trei ore în interiorul ambasadei, încercând să denunțe o presupusă fraudare masivă a alegerilor din Sectorul 1 și alte zone.

Primarița a solicitat sprijin extern în lupta sa și a cerut renumărarea voturilor, depunând totodată o plângere penală împotriva șefului Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă.

În realitate, contestația fostei primărițe s-ar baza pe 22 de voturi furate chiar de partidul său USR, dintr-o secție de votare, iar în alta de 40 de voturi, susțin surse politice.

Din păcate, România nu este lipsită de slugi, care se duc cu steagul în mână la ,,înalta poartă”, să le fie făcută, chipurile, dreptate.

Fostul președinte Traian Băsescu, 72 de ani, eșuat azi într-un penthouse de mai multe sute de mii de euro, din Pipera, făcea ture în fața Ambasadei SUA de la București, după ce a fost înlăturat temporar din funcție, de Parlament, la 6 iulie 2012, cu 256 de voturi pentru, și trimis să-l judece poporul, prin referendum, dacă să fie demis, sau nu, din funcție.

Madam Clotilde Armand, care, totuși, nu este din generația politică ceaușistă, ca Traian Băsescu, nu are alt comportament, de ,,open minde”, cum ar fi firesc, și nu vrea să înțeleagă că, votanții din Sectorul 1 s-au săturat de ,,proiectele” ei useriste, de a face crescătorii de șobolani pe străzi, în parcurile publice, munți de gunoi în aer liber și piste pentru alergare din pietriș, care nu duc nicăieri.

Tupeul extrem și lipsa de toleranță sunt adânc imprimate în caracterul politicienilor perdanți

Primărița se bazează pe felul în care a fraudat rezultatul alegerilor precedente, când lăudacii săi haștagiști de campanie au dat buzna în camerele unde erau depozitați sacii cu buletinele de vot și au făcut ce au dorit cu rezultatul.

Cu toate dovezile zdrobitoare de atunci, inclusiv imagini video privind frauda comisă de Clotilde Arman și oamenii ei, nu s-a întamplat nimic, și aceasta a stat liniștită în fotoliu, patru ani, până azi, când se vede în pericol să plece, și acționează cu disperare, contând pe slăbiciunea autorităților.

Nu mai știe ce să facă, să nu părăsească locul călduț, cu bani mulți, și acționează în disperare să nu-i fie date la iveală furtișagurile din banii contribuabililor, de noua conducere liberală a primăriei.

Clotilde Armand vorbește despre faptul că „lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme” și că „au fost mari probleme cu urna mobilă”.

Râzi, tinându-te de burtă.

Ex-primărița a uitat când supravegea personal cum oamenii ei răscoleau în sacii cu buletinele de vot, în 2020, pentru măsluirea buletinelor.

Astăzi, așa ceva nu mai este posibil

Se înșeală grav. Și autoritățile au învățat din greșeli, și toți sunt cu ochii pe fosta primăriță fraudatoare.

Alegătorii nu au uitat ce a fost cel mai rău pentru ei, cu acest edil de sector.

 

Transformarea sectorului 1 într-o urișă ghenă de gunoi, pepinieră de șobolani și maidanezi, timp în care primărița cheltuia banii contribuabililor pe ,,lucrări de artă”, cu care a aglomerat holurile primăriei.

Nuduri obscene, prefigurări hidoase om-animal, de care alegătorii nu au uitat, și au sancționat-o.

Clotilde a reacționat violent și atunci, ,,înfierând cu mânie proletară” articolele de presă, cum că titlurile împotriva ei circulă într-o presă condusă de foşti turnători sau infractori.

«Drăcoaice fără sutien la primăria condusă de Clotilde Armand», «Clotilde Armand e înconjurată de drăcoaice!». Doar că ce să vezi? Statuile expuse de Clotilde nu sunt nici «Drăcoaice», ci opere de artă, neînțeleasă de plebea din sector.

Dar, așa ignoranți cum i-a considerat madam Armand pe locuitorii din sector, aceștia au sancționat-o cu cea mai puternică armă a democrației – votul.

PNL Sector 1 a anunțat că „după numărarea a 98,7 la sută din totalul secțiilor de vot din sector, George Tuță este noul primar al sectorului 1”, dar Clotilde nici nu a vrut să audă.

Înfângerea franțuzoaicei, cu cetățenie română, va fi confirmată și de rezultatele definitive, pe care ,,marea învinsă” nu le va mai putea modifica, chiar dacă, în unele secții de votare, „reprezentanții USR au tergiversat numărătoarea voturilor”.

Rezultatele parțiale transmise de Autoritatea Electorală Permanentă după centralizarea datelor din 122 de secţii arată că George Tuță a obținut 36,44 la sută din voturi, iar Clotilde Armand – 35,73 la sută. O distanță de peste 500 de voturi.
Deci, fără nici un dubiu, Clotilde Armand trebuie să-și ia statuile din Primăria Sector și să plece cu ele acasă.

Dar și ceilalți, care au pierdut, pe 9 iunie, trebuie să se retragă cu demnitate, să-i lase pe cei nou aleși să se ocupe cu seriozitate de treburile ,,cetății”.