Politico: „Funcția lui Ciucă are termen de expirare”

“Noul guvern este un armistițiu neliniștit între liberali și social-democrați”, notează Politico, într-un articol despre ultimele evenimente derulate pe scena politică a României.

Potrivit Politico, Nicolae Ciucă a devenit premierul României în urma unui acord de coaliție cu foștii rivali din Partidul Social Democrat (PSD) de centru-stânga. “Ciucă va conduce un cabinet cu opt miniștri din propriul Partid Național Liberal (PNL) de centru-dreapta, plus nouă membri PSD și trei din grupul etnic maghiar UDMR. Liderul UDMR, Hunor Kelemen, va fi vicepremier. Numărul final al votului de joi a fost de 318 deputați pentru și 126 împotrivă”, scrie sursa citată.

Politico susține că alianța dintre foștii rivali, care și-au adresat acuzații dure de corupție la alegerile generale din 2019, neliniștesc mulți parlamentari liberali. “Dar Ciucă, în încercarea de a liniști parlamentarii înainte de votul din Parlament, a spus că ‘mai presus de orice orgoliu și adversitate politică este interesul românilor’”, continuă publicația. Potrivit sursei, noul guvern care a depus jurământul joi, va trebui să confrunte starea dezastruoasă provocată de pandemie, dar și creșterea inflației.

Un alt aspect care a atras atenția celor de la Politico este faptul că “funcția lui Ciucă are termen de expirare, acesta urmând să schimbe locurile cu un candidat PSD în 2023 printr-un sistem de rotație agreat”. Ei mai scriu și că durata alianței a fost pusă sub semnul întrebării de mulți, inclusiv de liderul PSD Marcel Ciolacu, care a declarat presei că se preconizează că aceasta va dura „cel puțin un an”.

1 COMENTARIU

 1. Este o observatie clara “Funcția lui Ciucă are termen de expirare” Partidele PNL, PSD, UDMR din data 01.04.2022 vor exploda, Romania va fi aruncata intr-o cumplita mizerie. Dar NU ne intereseaza a lor ipocrizie chiar daca va sfaramita intreaga lor tara – Romania.

  Priveste spre acesta informatie: Națiunea insulară de 5 milioane are deja o reputație de politicieni cu picioarele pe pământ.

  Deputatul Partidului Verzilor Julie Anne Genter merge cu bicicleta la spital în timpul travaliului, în Wellington, Noua Zeelandă, 28 noiembrie 2021. Deputatul din Noua Zeelandă, Julie Anne Genter, s-a urcat duminică devreme pe bicicleta și s-a îndreptat către spital. Era deja în travaliu și a născut o oră mai târziu. „La 3.04 dimineața am primit cel mai nou membru al familiei noastre. Cu adevărat nu plănuiam să merg cu bicicleta în timpul travaliului, dar s-a întâmplat asta.”

  Prim-ministrul Jacinda Ardern și-a luat concediu de maternitate în timp ce era în funcție și a adus-o pe copilul de trei luni la o reuniune a Națiunilor Unite, deoarece încă alăptează.

  „Contractiile mele nu au fost atât de rele când am plecat la 2 dimineața pentru a merge la spital – deși erau la 2-3 minute una de cealaltă și au crescut în intensitate până când am ajuns 10 minute mai târziu”, a scris Genter.

  „Uimitor acum avem un micuț sănătos și fericit care doarme, la fel ca și tatăl ei”, a spus Genter, un cetățean dublu din Noua Zeelandă și SUA, care s-a născut în Minnesota și s-a mutat în țara Pacificului în 2006.

  Genter – purtătorul de cuvânt al partidului ei pentru probleme de transport și al cărui profil de Facebook include „Îmi iubesc bicicleta” – a mers și ea cu bicicleta la spital în 2018 pentru a-i aduce pe lume primul născut, a spus presa locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...