Politico: Jocuri de putere la Parlamentul European

Uniunea Europeană pare să devină teatrul unor jocuri de putere. Versiunea pentru Europa a portalului american Politico titrează că: “Președinții complotează în spatele unor jocuri de putere la Parlamentul European”. 

În opinia aceluiași portal, ar fi vorba despre italianul David Sassoli și despre germanul Manfred Weber. Unul este președintele Parlamentul European, iar celălalt este șeful grupului parlamentar al Partidului Popular European, de centru-drepta. Politico notează că, “potrivit unor surse, Sassoli a început să lupte pe tăcute pentru un al doilea mandat, iar mulți se așteptau ca și bavarezul Weber să urmărească același lucru”. Dar, susține portalul, “Manfred Weber dorește să ajungă chiar președintele Partiului Popular European.

E nevoie de un nou cancelar

Sassoli pare să urmărească mai cu atenție evenimentele din Europa. În ziarul italian La Scilia, el afirmă: “Sunt optimist. Europa se construiește înfruntând crizele. Și mai cred că acesta trebuie să fie motorul integrării europene”. Publicația germană Augsburger Allgemeine îl citează pe Weber, remarcând că el pare mai degrabă să fie preocupat de politica țării sale, fără să uite însă nici Europa. Potrivit aceluiași ziar, Weber susține că „vremurile Angelei Merkel au fost bune, dar acum avem nevoie de un nou cancelar, care să coopereze, de exemplu, cu Emmanuel Macron. Politica europeană se poartă mai degrabă în stilul lui Helmut Kohl și Konrad Adenauer, si poate mai puțin în stilul Angelei Merkel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole