Polițiștii au reținut 2.000 de permise de conducere în perioada Sărbătorilor Pascale

În perioada Sărbătorilor Pascale, poliţiştii au reţinut 2.000 de permise de conducere, au prins în flagrant 469 de autori de infracţiuni şi au depistat 65 de persoane urmărite, a precizat comisar-şef de poliţie Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Într-o declaraţie de presă susţinută la sediul Ministerului Afacerilor Interne, el a arătat că în aceste zile s-au aflat la datorie aproximativ 10.000 de poliţişti, care au acţionat în sistem integrat împreună cu celelalte structuri ale MAI, intervenind la aproape 13.000 de evenimente, dintre care peste 10.000 sesizate prin apel unic de urgenţă 112.

„În urma activităţilor de investigaţii, poliţiştii au prins în flagrant 469 de autori de infracţiuni şi au depistat 65 de persoane urmărite, dintre care 61 la nivel naţional şi 4 la nivel internaţional. Totodată, pentru abaterile rutiere constatate, poliţiştii au reţinut 2.000 de permise de conducere şi aproximativ 500 de certificate de înmatriculare”, a declarat Georgian Drăgan.

În judeţul Constanţa, unde s-au aflat în această perioadă mii de turişti pe Litoral, au acţionat zilnic în medie 1.100 de lucrători din cadrul MAI, iar în urma acţiunilor desfăşurate nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau infracţiuni comise de cu violenţă.

Drăgan a menţionat că pentru ziua de luni au fost dispuse măsuri astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pe autostrăzile A1 şi A2, precum şi pe drumurile naţionale DN1 şi DN2. În aceste acţiuni sunt implicate şi aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie, la bordul cărora se află angajaţi ai Direcţiei Rutiere.

Georgian Drăgan a menţionat că, anterior minivacanţei, structurile Ministerului Afacerilor Interne au instruit, la nivel naţional, peste 22.500 de operatori economici din domeniul HORECA, cu privire la prevederile legale pentru prevenirea şi răspândirea COVID-19.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, colonel Sorin Despina, a transmis că în perioada Sărbătorilor Pascale jandarmii au desfăşurat peste 5.000 de misiuni specifice, inclusiv la 92 de solicitări ale unor persoane aflate în pericol. Pentru abaterile de la legislaţie, constatate în această perioadă, jandarmii au aplicat 2.200 de sancţiuni contravenţionale, cifră care se situează sub media zilnică.

Totodată, potrivit maiorului Adrian Marin, purtător de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada Paştelui au fost mobilizaţi, zilnic, peste 5.000 de pompieri.

În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, pompierii au gestionat 4.041 intervenţii în situaţii de urgenţă, peste 3.300 de persoane fiind asistate medical de către echipajele SMURD. În sprijinul echipajelor terestre au acţionat şi elicopterele SMURD, astfel încât, în acest sfârşit de săptămână, Inspectoratul General de Aviaţie a efectuat 30 de misiuni prin care au fost salvate 25 de persoane.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 193 de incendii, precum şi în alte 478 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor. Niciunul dintre incendii nu s-a înregistrat la lăcaşurile de cult, unde au fost respectate măsurile de prevenire a incendiilor, a precizat Adrian Marin.

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 24 de accidente rutiere.

Nu în ultimul rând, purtătorul de cuvânt al IGSU a menţionat că duminică, în judeţul Cluj, din cauza topirii bruşte a zăpezii, a crescut nivelul apei în barajul Someşul Rece, fiind pericol de inundaţii. „Situaţia a fost monitorizată permanent, iar autorităţile au efectuat deversări controlate, astfel încât nivelul apei să se menţină sub cota maximă a barajului. Deversarea controlată a apei nu a provocat pagube”, a precizat reprezentantul IGSU. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...