Poliţistul american condamnat pentru uciderea lui George Floyd își recunoaște vina după mai bine de 1 an și jumătate

Derek Chauvin, poliţistul condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, și-ar putea recunoaşte vina pentru prima dată după mai bine de 1 an și jumătate de la crima care a generat proteste în masă.

Derek Chauvin a fost condamnat în iunie de justiţia din Minnesota la 22 de ani şi jumătate de închisoare. În mai 2020, la Minneapolis, polițistul s-a așezat cu genunchiul timp de aproape zece minute pe gâtul afro-americanului George Floyd.

În septembrie, bărbatul alb în vârstă de 45 de ani a pledat nevinovat în instanţa federală. Polițistul este acuzat de „încălcarea drepturilor constituţionale” ale lui George Floyd.

Cu toate acestea, el a renunţat la această strategie şi urmează să se prezinte miercuri dimineaţa în faţa unui judecător federal pentru a începe probabil o procedură de negociere a sentinţei menite să evite un nou proces, potrivit unei notificări introduse luni în dosarul său judiciar, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Nu se știe cu exactitate dacă  Derek Chauvin va pleda vinovat sau va opta pentru o cale intermediară ce constă în acceptarea unei condamnări fără a recunoaşte oficial responsabilitatea.

Posibilitatea ca acesta să pledeze vinovat, deşi nu a recunoscut niciodată că a greşit, a fost vehiculată în presa locală în primăvară.

La sfârşitul procesului, el a alimentat aceste speculaţii spunând familiei Floyd că „vor fi informaţii noi în viitor, care sper că vor fi interesante şi vă vor oferi linişte sufletească”.

Acest dosar s-a aflat în centrul protestelor gigantice împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei din SUA în vara anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...