Polonia a primit aproape 1,76 milioane de refugiaţi din Ucraina

Polonia a primit aproape 1,76 milioane de refugiaţi din Ucraina de la declanşarea invaziei militare ruse, a anunţat luni poliţia de frontieră poloneză, relatează thenews.pl.

„Începând din 24 februarie, un total de 1.758.000 persoane au trecut în Polonia dinspre Ucraina”, a scris poliţia de frontieră poloneză pe Twitter.

Numai duminică au intrat pe teritoriul polonez 82.100 refugiaţi din Ucraina, scrie Agerpres.

Deşi majoritatea celor care trec frontiera sunt ucraineni, printre refugiaţi există şi numeroşi cetăţeni ai unor ţări din Asia şi Africa, potrivit postului public de radio polonez, care citează Ministerul de Externe de la Varşovia.

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a promulgat duminică o lege prin care se oferă sprijin extins ucrainenilor care fug de agresiunea rusă împotriva ţării lor.

Anterior în această lună, guvernul polonez a lansat o platformă online specială pentru a coordona ajutorul umanitar furnizat Ucrainei de către autorităţi locale, ONG-uri, fundaţii şi companii private poloneze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...