Polonia estimează o capacitate de vaccinare de 3,4 milioane doze pe lună

Publicat: 12 dec. 2020, 19:45, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Polonia estimează o capacitate de vaccinare de 3,4 milioane doze pe lună

Polonia ar trebui să poată administra 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 pe lună, a declarat principalul consilier al premierului, în contextul în care serviciile de sănătate se pregătesc pentru ceea ce ar urma să fie cea mai mare provocare logistică dintotdeauna, relatează Reuters.

România estimează că va avea o capacitate de vaccinare de circa 2,1 milioane lunar, prin intermediul a 900 de centre de vaccinare.

Numărul de infectări zilnice în Polonia a mai scăzut după vârful înregistrat în octombrie şi la început de noiembrie, însă bilanţul deceselor rămâne ridicate, de obicei peste 500 pe zi.

„3,4 milioane de vaccinuri pe lună. 3,4 milioane de doze de vaccin care pot fi administrate pe baza solicitărilor pe care le-am primit”, a declarat Michal Dworczyk într-o conferinţă de presă, adăugând că peste 8.300 de echipe de vaccinare au aplicat pentru a participa la program.

Dworczyk a spus anterior că ar putea exista circa 8.000 de puncte de vaccinare în Polonia.

Ţară cu circa 38 de milioane de locuitori, Polonia a raportat sâmbătă aproape 1,13 milioane cazuri de COVID-19 şi 22.676 de decese legate de această boală.