Polonia vrea să crească cu 25% salariul minim pentru a ține pasul cu inflația

Polonia intenționează să majoreze salariul minim cu 25%, în două etape, anul viitor, pentru a-i ajuta pe oameni să facă față inflației ridicate, a declarat ministrul Familiei și Politicii Sociale, Marlena Malag.

“Salariul minim anul viitor va fi de peste 4.200 de zloți (1.015 dolari)”, a declarat Malag, citat de agenția de presă PAP.

Malag a precizat că, la fel ca în 2023, anul viitor salariul minim va fi majorat în două etape – de la 1 ianuarie și 1 iulie.

Anunțul a fost făcut în contextul în care partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) se pregăteşte pentru alegeri parlamentare în toamna acestui an, potrivit Reuters, care vor avea loc, cel mai probabil, în octombrie sau noiembrie.

În ultimele luni, costul vieţii a crescut semnificativ în Polonia, inflaţia atingând în februarie cel mai ridicat nivel din mai bine de un sfert de secol, 18,4% în termeni anuali. În aprilie, inflaţia a fost de 14,7%.

Salariul minim a fost majorat la 3.490 de zloţi în ianuarie 2023, urmând să crească până la 3.600 de zloţi din iulie.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...