Pompier condamnat pentru că a furat un telefon de la un mort

Un pompier a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, după ce a furat telefonul unui tânăr de 20 de ani care a murit într-un accident. Era municipiul Terracina, Italia, era noaptea de 27 august 2013, când a avut loc un accident grav de circulație.

Cinci tineri, implicați în accident erau răniți foarte serios. Toți au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale și cuvenitele intervenții. Unul dintre ei, Luca Violo de 20 de ani, n-a supraviețuit. Atunci, părinții au vrut, firesc, toate bunurile lui Luca, în idea ca măcar ele să le amintească de fiu. Telefonul era printre cele mai importante lucruri solicitate.

Acolo erau poze și filmulețe cu băiatul lor. Numai că, s-a constatat că telefonul nu mai era. Încă din ziua accidentului dispăruse. Poliția a început cercetările și, astfel, s-a aflat că telefonul fusese furat, când a venit să participe la descarcerare, de un pompier.

Acesta a vrut să i-l ofere fiicei sale, fapt pentru care a șters din memorie tot, tot. Adică, tot ce era important pentru familia lui Luca, pentru pompier a fost umplutură. I l-a dat fiice sale golit de tot ce era înainte. A

u început procesele. Familia băiatului s-a constituit parte civilă. Și, după nouă ani de tergiversări prin tribunale, a venit sentința: un an de închisoare cu suspendare pentru pompierul azi pensionar. La asta se mai adaugă rușinea pe care a pățit-o din cauza furtului. Familia băiatului mort nu s-a arătat tocmai încântată de verdictul instanței.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole