Pompierul Iulian Rotariu din Botoșani a terminat al doilea ultra-maratonul din Namibia

Pompierul Iulian Rotariu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani a terminat pe poziţia a doua ultra-maratonul din deşertul Namibia, a anunţat organizatorul competiţiei, Canal Aventure.

Potrivit sursei citate, singurul român participant la întrecere a terminat cursa de 520 de kilometri în spatele elveţianului Marco Jaeggi, după ce a câştigat două din cele nouă etape ale ultra-maratonului.

„Iulian Rotariu continuă să uimească lumea prin forţa, determinarea şi ambiţia cu care susţine cauza copiilor cu autism din Botoşani, alergând în cele mai extreme condiţii. Chiar dacă nu a reuşit să ocupe prima treaptă a podiumului la ultra-maratonul din deşertul Namibia, aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, locul secund este mai mult decât onorant. Nu doar că a reuşit să termine cursa de 520 de kilometri, spre deosebire de alţi opt concurenţi care au abandonat competiţia după primele etape, dar a fost un adversar puternic pentru elveţianul Marco Jaeggi, ocupantul locului 1. Mai mult, două zile consecutiv, a trecut primul linia de finish”, au scris reprezentanţii ISU Botoşani pe pagina de Facebook a instituţiei.

The Track Namibia este considerat unul dintre cele mai grele ultra-maratoane din lume. Pe lângă distanţa de 520 de kilometri, parcursă în nouă etape, concurenţii au avut de înfruntat temperaturi extreme, ziua de peste 50 de grade, iar noaptea sub zero grade.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole