Ponta: „Ministrul Sănătății merită un Oscar pentru ipocrizie și cinism”. Ce anume critică fostul premier

Fostul prim – ministru Victor Ponta se arată profund nemulțumit de măsurile medicale adoptate în pandemie și are un mesaj ironic la adresa lui Vlad Voiculescu, actualul ministrul al Sănătății.   

Fără să ofere și surse oficiale, Ponta susține că, în ultimul an, nu s-ar fi făcut în mod real vreun loc în plus la Terapie Intensivă pentru tratarea bolnavilor Covid – 19, toate fiind de fapt relocări din cele destinate îngrijirii bolnavilor cronici.

„Din martie 2020 și până în martie 2021 NU s-a mai făcut niciun loc în plus la ATI / după care Ministrul Sănătății (Vlad Magicianul) a găsit soluția: a luat paturile ATI de la bolnavii cronici și le-a alocat pentru bolnavii de Covid 19! Cred că merită un „Oscar” – pentru ipocrizie și cinism! În rolul principal!”, a postat Ponta.

Politicianul face referire la „Colectiv”, documentarul românesc în care apare și Voiculescu, documentar nominalizat pentru premiul Oscar la două categorii.

Disputa paturilor ATI

Au existat mai multe contre recente pe tema numărului de paturi de la Terapie Intensivă și între premierul Cîțu, fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru și actualul ministru.

Liberalii Cîțu și Tătaru au declarat că, de la începutul anului, numărul de paturi a scăzut de la 1.500 la 1.408 locuri de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19.

„Paturile n-au dispărut. Când vorbim de paturi raportate, lucrurile sunt dinamice și nu întotdeauna raportările sunt cele corecte. Nici măcar un singur pat din ATI nu a dispărut prin magie în ultimele luni”, a spus, în replică, Voiculescu (USR-PLUS).

Cu toate acestea, a recunoscut că numărul lor este de 1.400 dar ar putea crește, pe viitor, către 1.600.

„În momentul de față sunt undeva la 1.400 de paturi de ATI. Numărul este dinamic. S-a putut extinde numărul de paturi de terapie intensivă cu aproape 190 în toată țara. Nu e vorba numai de infrastructură, de a cumpăra un pat și echipamentele aferente, e vorba de resursa umană, care e limitată”, susținea, la jumătatea lunii martie, Vlad Voiculescu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...