Ponturi pentru a avea mereu un păr sănătos și strălucitor

Căutăm mereu modalități să ne păstrăm părul sănătos chiar și atunci când obișnuim să ne vopsim. Și trebuie să știm că produsele de îngrijire nu sunt singurele care ne sunt de ajutor.

Un păr sănătos este egal cu un aspect frumos, entru că reflectă lumina ca o oglindă, creând un efect super strălucitor. Aceasta se numește reflexie speculară.

Cu cât o suprafață este mai netedă, cu atât mai mult ea va reflecta mai mult lumina. În schimb, părul aspru, deteriorat produce ceea ce se numește reflexie difuză. Împrăștie lumina și face părul să pară lipsit de strălucire. Așadar, pentru a obține acel păr lucios și strălucitor la care visăm mereu, trebuie să încurajăm o reflexie mai speculară decât o reflexie difuză, ne explică specialiștii în styling de la Londa Profesional.

Și de aici a apărut noua tendință a părului „de cristal”, cu efect de oglindă sau glazurat. În plus, acest efect de strălucire este un semn clar că părul este perfect îngrijit.

Secretul strălucirii părului constă în închiderea perfectă a cuticulelor firelor de păr. Și asta se traduce prin menținerea sănătății părului, a culorii vibrante și strălucitoare folosind cele mai hrănitoare produse de îngrijire și colorare.

Trebuie să știm că produsele de îngrijire nu sunt singurele care ne sunt de ajutor. Potrivit cercetărilor, masajul scalpului crește grosimea părului prin întinderea celulelor foliculilor de păr. Aceasta, la rândul său, stimulează foliculii să producă un păr mai gros. De asemenea, specialiștii consideră că un masaj al scalpului poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge de sub piele, stimulând astfel creșterea părului. Aceștia susțin că masajele scalpului permit serurilor și produselor pentru păr să funcționeze mai eficient.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...