Poporul care se bazează pe Dumnezeu pentru a scăpa de virus

În această țară nu a fost identificat niciun caz Covid, din aprilie.2019. Teoretic…Iar convingerea autorităților este că țara s-a eliberat de coronavirus datorită rugăciunilor.

Este vorba despre Tanzania, țară care are un mod de abordare a pandemiei diferit de restul lumii. Ministrul Sănătății din această țară refuză să solicite vaccinuri, sau să profite de cele 2 milioane de doze care au fost rezervate prin mecanismului Covax (care face posibilă furnizarea de doze țărilor sărace), potrivit France Inter.

Și discursul președintelui Magufuli este „pe temă”: .„Solicit ferm Ministerului Sănătății să fie foarte, foarte atent cu vaccinurile care sunt importate în țara noastră. Nu sunt destinate binelui națiunii noastre. Este important ca noi, tanzanienii, să fim foarte, foarte atenți”, spunea șeful statului într-un discurs susținut la finele lunii ianuarie.

Discursul a fost rostit în fața mulțimii, fără distanțare și fără mască. În plus președintele se bazează pe rugăciunile către DUmnezeu și a adoptat legi pentru a interzice publicarea articolelor despre boli fatale sau contagioase, fără permisiune oficială.

Situația se dovedește a fi complicată

Lucrurile sunt însă departe însă de a fi roz în Tanzania: acțiunile de protest sunt în creștere, medicii încep să depună mărturie sub protecția anonimatului că găsesc cazuri de coronavirus care ajung la spital, iar pe insula Zanzibar (regiune semi-autonomă a Tanzaniei), vicepreședintele țării a confirmat că a fost internat din cauza Covid-19.

Pentru președintele Magufuli a apărut un țap ispășitor: vaccinul! În viziunea președintelui, virusul circulă acum în Tanzania, dar este chiar din cauza vaccinului, deoarece unii dintre tanzanieni au plecat să fie imunizați în străinătate și au adus coronavirusul în țară.

1 COMENTARIU

  1. Populația creștină este formată în majoritate din romano-catolici, protestanți, adventiști, mormoni și martori ai lui Iehova. Pe continent, comunitățile musulmane sunt concentrate în regiunile de coastă, cu multe minorități în regiunile urbane. Între 80% și 90% din populația musulmană este Sunni, ceilalți formând câteva subgrupuri Shi’i, majoritatea din descendenți asiatici. Putem întâlni de asemenea comunități active ale altor grupuri religioase, mai ales pe continent, ca budiști, hinduși și Baha`is.
    Poporul care se bazează pe Dumnezeu pentru a scăpa de virus ? Tanzania! Fiind ca suprafață de 4 ori mai mare decât România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...