„Poporul irlandez nu are niciun interes să lingă cizmele paraziților familiei regale!”

În timp ce Marea Britanie, dar nu doar, era cu ochii pe înmormântarea reginei Elisabeta, un grup de antimonarhiști irlandezi, ca un gest de protest, după ce a mărșăluit pe străzi și a strigat lozinci împotriva monarhiei și a reginei, a aruncat un sicriu inscripționat „RIP British Empire” în râul Liffey care trece prin Dublin.

Acțiunea a fost desfășurată și coordonată de grupul numit Anti Imperialist Action Ireland. Iată ce scrie pe contul de Twitter al grupului: „În această după-amiază, Anti Imperialist Action a organizat un marș de protest care a pornit de la statuia lui James Connolly din Beresford Place, împotriva cultului târâtor al monarhiei engleze.

Gestul de a arunca în râu sicriul cu inscripția „RIP British Empire” nu e întâmplător, el amintește de cel făcut de James Connolly, sindicalist și revoluționar irlandez, în 1897, în semn de protest împotriva vizitei reginei Victoria.

Protestatarii de azi s-au opus și coborârii în bernă a drapelului irlandez, ca semn de respect pentru regina înmormântată. „Poporul irlandez nu are niciun interes să lingă cizmele paraziților familiei regale”, au strigat protestatarii pe străzi, dar au și notat pe rețeaua de socializare amintită.

De asemenea, ei au cerut abolirea monarhiei: „Aboliți monarhia și oferiți poporului o democrație adevărată! Regele Carol ar trebui să returneze cele șase județe irlandeze în timpul vizitei lui în Irlanda de Nord. Nu vrem război! Nu vrem nici cuvinte! E timpul acțiunii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...