Populist, anti-sistem: Cine este liderul partidului bulgar ”Există un Astfel de Popor”

”Există un Astfel de Popor” este partidul populist anti-sistem al moderatorului de talk show şi cântăreţului de folk-pop Stanislav Trifonov și a fost votat al doilea la recentele alegeri legislative din Bulgaria.

Acest partid a produs o surpriză și, potrivit analiștilor, ar putea sta în calea speranţelor premierului  Boiko Borisov de a forma un nou guvern după alegerile legislative din 4 aprilie, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty.

Slavi, după cum îl numesc cunoscuții și fanii pe Tihonov, care are 55 de ani, şi-a înfiinţat partidul în 2020 înainte de protestele de masă generate de scandalul de corupţie în care a fost implicat premierul bulgar, câştigând voturile celor deziluzionaţi de vechile partide politice.

Ar putea decide soarta viitoarei guvernări

Slavi a ajutat la diminuarea popularităţii lui Borisov criticându-l pe acesta şi pe guvernul său ani la rând în cadrul emisiunii sale de succes.

Pe scurt, „Există un Astfel de Popor” (ITN) ar putea decide soarta viitoarei guvernări – luând locul partidului de etnici turci Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS), care a jucat acest rol ani de zile. Partidul anticorupţie Bulgaria Democrată şi Alianţa de centru-stânga ”Sculaţi-vă! Jos Mafia!” care au stat la baza masivelor proteste anticorupţie cerând demisia lui Borisov au obţinut 11% şi, respectiv, 5,1% . 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...