Populist, anti-sistem: Cine este liderul partidului bulgar ”Există un Astfel de Popor”

”Există un Astfel de Popor” este partidul populist anti-sistem al moderatorului de talk show şi cântăreţului de folk-pop Stanislav Trifonov și a fost votat al doilea la recentele alegeri legislative din Bulgaria.

Acest partid a produs o surpriză și, potrivit analiștilor, ar putea sta în calea speranţelor premierului  Boiko Borisov de a forma un nou guvern după alegerile legislative din 4 aprilie, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty.

Slavi, după cum îl numesc cunoscuții și fanii pe Tihonov, care are 55 de ani, şi-a înfiinţat partidul în 2020 înainte de protestele de masă generate de scandalul de corupţie în care a fost implicat premierul bulgar, câştigând voturile celor deziluzionaţi de vechile partide politice.

Ar putea decide soarta viitoarei guvernări

Slavi a ajutat la diminuarea popularităţii lui Borisov criticându-l pe acesta şi pe guvernul său ani la rând în cadrul emisiunii sale de succes.

Pe scurt, „Există un Astfel de Popor” (ITN) ar putea decide soarta viitoarei guvernări – luând locul partidului de etnici turci Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS), care a jucat acest rol ani de zile. Partidul anticorupţie Bulgaria Democrată şi Alianţa de centru-stânga ”Sculaţi-vă! Jos Mafia!” care au stat la baza masivelor proteste anticorupţie cerând demisia lui Borisov au obţinut 11% şi, respectiv, 5,1% . 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...