Porsche și-a mărit participația la producătorul auto croat Rimac de la 15,5% la 24%

Porsche a anunțat azi că și-a extins deținerea în producătorul auto croat Rimac de la 15,5%, la 24%. Porsche a inițiat un parteneriat de dezvoltare cu Rimac pe fundalul campaniei sale de mobilitate electrică. În iunie 2018, producătorul de mașini sport din Stuttgart a achiziționat o primă participație de 10% la Rimac.

„Porsche susține Rimac și dezvoltarea sa pozitivă de un an încoace”, explică Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv la Porsche AG și membru al Comitetului executiv responsabil pentru finanțe și IT. „Ne-am dat seama rapid că Porsche și Rimac pot învăța multe unele de la altele. Credem în ceea ce Mate Rimac și compania sa au de oferit, motiv pentru care acum ne-am mărit miza și intenționăm să ne intensificăm colaborarea în domeniul tehnologiei bateriilor.

Fondatorul Mate Rimac (31 de ani) a început să-și dezvolte viziunea asupra unei mașini sport rapide, alimentate electric, într-un garaj în 2009. Rimac și-a dezvăluit cea mai recentă mașină electrică, C Two, la Salonul Internațional de la Geneva din martie 2018. vehiculul generează aproape 2.000 CP și atinge o viteză maximă de 412 kilometri pe oră. Se mândrește cu o autonomie de 650 de kilometri (NEDC) și poate reîncărca 80% din capacitatea sa completă a bateriei în decurs de jumătate de oră, datorită unui sistem de încărcare rapidă de 250 kW. De asemenea, compania dezvoltă și produce sisteme de acționare electrică și baterii de înaltă performanță.

Compania în creștere rapidă, cu sediul în Zagreb, are o forță de muncă de aproximativ 550 de oameni. Compania dezvoltă și produce și biciclete electrice. Această parte a afacerii a fost înființată în 2013 sub forma unei companii surori Greyp Bikes.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole