Porsche va începe testarea unul combustibil sintetic din 2022

Porsche dezvoltă un combustibil sintetic, cunoscut și sub numele de eFuell. De altfel, vicepreședintele Porsche Motorsport, Frank Walliser, explica, în revista Evo, la lansarea noului Porsche 911 GT3, că motoarele cu combustibil convențional care utilizează combustibil sintetic vor transforma mașinile cu combustie în mașini care sunt la fel de curate ca și vehiculele electrice.

În plus, eFuel este important pentru Porsche pentru a-și reduce amprenta de CO2, menționând că combustibilii sintetici sunt mai curați, nu au niciun produs secundar, au mai puține particule și mai puțini NOx produși decât combustibilul actual de la pompe.

Estimările actuale indică faptul că atunci Porsche va începe producția completă de eFuel, se așteaptă la o reducere de 85% a emisiilor de CO2.

Porsche și-a anunțat prima dată intenția de a investi în combustibili sintetici anul trecut, cu scopul de a salva vechile Porsche care sunt încă pe șosele. Cu toate acestea, nu este vorba doar despre salvarea mașinilor clasice. Frank Walliser a explicat că toată gama actuală Porsche cu motoare cu ardere internă, inclusiv 911 GT3 din generația 992, ar putea folosi eFuel fără a fi necesare modificări.

Marca germană își propune să înceapă probe ale combustibilului sintetic în 2022.

Se va lista Porsche?

O eventuală listare a Porsche ar putea avea loc anul viitor, însă deocamdată nu a fost luată o decizie finală. Chiar dacă va opta pentru un IPO la Porsche, grupul Volkswagen intenţionează să păstreze în continuare o participaţie majoritară la această divizie.

Anterior şi revista germană Manager Magazin a informat că Volkswagen analizează o posibilă listare a 25% dintre acţiunile Porsche, divizie a cărei valoare este estimată la 20-25 miliarde de euro. Cu toate acestea, discuţiile nu s-au finalizat şi nu există nicio certitudine că se vor finaliza cu o tranzacţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...