Portugalia cere turiștilor certificat de vaccinare, test negativ sau o dovadă că au trecut prin boală

Începând de azi, Portugalia va cere un certificat de vaccinare, un test negativ sau o dovadă că au trecut prin boală persoanelor care doresc să cazeze la hoteluri sau să ia masa în incinta restaurantelor în regiunile cele mai afectate de epidemia de COVID-19.

„Continuăm să observăm o agravare a epidemiei”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Mariana Vieira da Silva, anunţând că numărul municipalităţilor cu risc epidemiologic ridicat sau foarte ridicat a ajuns la 60, faţă de 45 săptămâna trecută.

Interdicţia de circulaţie pe timp de noapte va continua să se aplice în aceste zone cu risc, concentrate în majoritatea la Lisabona şi în împrejurimile capitalei, precum şi în regiunea turistică Algarve din sudul țării.

De acum înainte, clienţii restaurantelor vor trebui să prezinte un test negativ la coronavirus sau să facă dovada vaccinării complete pentru a avea acces în incinta localurilor în weekend.

În ce priveşte hotelurile, această cerinţă se va aplica în toate zilele şi pe întreg teritoriul.

Guvernul a mai decis să ridice interdicţia de deplasare între regiunea metropolitană a Lisabonei şi restul ţării pe timpul weekend-ului, dat fiind căvarianta Delta este prezentă în toată ţara.

Conform unui raport publicat de Institutul naţional de sănătate, varianta Delta a fost depistată în aproape 90% din cazurile noi de infectare începând din ultima săptămână din iunie. Portugalia a depăşit miercuri şi joi pragul de 3.000 de cazuri noi de contagiune, pentru prima dată după începutul lunii februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...