Posibil de azi: Se pregătește zdruncinarea Hollywood-ului, din temelii (VIDEO)

Aproximativ 60.000 de oameni care lucrează în studiourile de film și televiziune de la Hollywood ar putea începe în curând o grevă, care promite să fie devastatoare. Începutul grevei este stabilit pentru luni, 18 octombrie, cu excepția cazului în care are loc un avans notabil al negocierilor.

 Sindicatul IATSE (International Alliance of Theatrical Stage Employees) solicită o grevă generală. Obiectivul: să protesteze zgomotos împotriva AMPTP (Alliance of Motion Picture and Television Producers ) cu care nu este de acord în ceea ce privesc negocierile contractuale care se derulează de luni de zile. Potrivit analiștilor, după luni de discuții infructuoase, pare greu de imaginat că cele două părți au ajuns un acord în acest weekend.

IATSE reprezintă zeci de mii de lucrători din umbră, care lucrează în domenii precum coafură, machiaj, costume, montaj, regie artistică și fotografie. Semnat în 2018, contractul dintre sindicat și AMPTP s-a încheiat în iulie. De atunci, cele două părți nu au reușit să cadă de acord asupra condițiilor de reînnoire a acestuia. Data de încheiere a contractului fusese amânată până în septembrie pentru a găsi un consens. Negocierile se referă atât la condițiile de muncă periculoase (zile interminabile de filmare, condiții de siguranță tratate cu ușurință, etc), cât și la remunerarea insuficientă. AMPTP refuză pentru moment să răspundă la solicitările sindicatului cu privire la aceste puncte. Sindicatele IATSE, care au votat covârșitor în sprijinul grevei, în jur de 60.000 de angajați se pregătesc să înceteze munca dacă nu se ajunge la un acord urgent.

Greva ar putea accentua ruptura dintre cinefili și cinematografe

O astfel de grevă ar putea zdruncina Hollywood-ul, aflat deja în dificultate din cauza pandemiei Covid-19 care a constrâns întreruperea unor filmări. Potrivit Quartz, este posibil ca noile servicii de streaming să nu se mai recupereze după o altă întrerupere.

Greva ar putea accentua în primul rând ruptura dintre cinefili și cinematografe. De asemenea, ar putea compromite supraviețuirea anumitor săli teatre și induce ideea publicului că, de acum, cinematograful nu poate fi consumat decât acasă. Potrivit cabinetului Ampere Analysis, industria cinematografică de la Hollywood ar putea pierde „160 de miliarde de dolari în creștere” din cauza pandemiei. Ava DuVernay, Seth Rogen, Jeffrey Wright, Rosie O’Donnell, Mindy Kaling, Alyssa Milano, Sarah Paulson și Fran Drescher și-au arătat deja sprijinul pentru greviști. În plus, 120 de membri ai Congresului și Senatului au semnat împreună o scrisoare pentru a-i asigura pe membrii IATSE de solidaritatea lor.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole