Posibil focar de infecție cu noua tulpină de COVID-19 la școala nr. 28 din Capitală

Publicat: 24 ian. 2021, 12:16, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Posibil focar de infecție cu noua tulpină de COVID-19 la școala nr. 28 din Capitală
COVID-19

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat la Digi24, că patru dintre cele nouă persoane infectate cu variante mai periculoasă de COVID-19, cea din Marea Britanie, lucrează la școala generală nr. 28 din Capitală.

Se așteaptă acum secvențierea genomică a virusului pentru a se stabili cu exactitate dacă este vorba de noua tulpină, mult mai agresivă în infectare și, posibil, în mortalitate.

„Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare. Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii și partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Surse au declarat pentru postul TV Antena 3 că infectarea ar fi pornit de la directorul școlii, care a primit un pachet din Marea Britanie și ar fi dat o masă pentru colegi, unde nu s-au respectat regulile de distanțiere socială. Conform surselor, numărul persoanelor din școală care sunt suspecte de COVID-19 este chiar mai mare, de circa zece, nu doar patru.

În prezent, școala a fost închisă pentru dezinfecție.