Posibila ORDINE în care apar simptomele virusului

Publicat: 20 aug. 2020, 00:15, de Roxana Roseti, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Posibila ORDINE în care apar simptomele virusului

Cercetătorii din cadrul Universității California de Sud au descoperit o posibilă ordine a simptomelor infectării cu coronavirus. „Această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu COVID-19”.

Aceasta a declarat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică în cadrul USC, care a mai adăugat că „medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia”. Potrivit studiului care abordează decoperirea și a fost publicat în Frontier Public Health, ordinea este următoarea: febră, tuse, dureri musculare, amețeală, stare de greață și diaree, conform cbsnews.com.

Ar putea reduce timpul de spitalizare

Modul de manifestare a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 i-ar putea ajuta pe cei care au contractat boala să ia măsurile necesare pentru a limita răspândirea coronavirusului și să solicite îngrijiri medicale potrivite. „Identificarea mai rapidă a pacienților ar putea reduce timpul de spitalizare”, a explicat și Joseph Larsen, autorul principal al studiului.

Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS). Dar simptomele care apar la nivelul tractului gastrointestinal superior și inferior diferențiază COVID-19 de celelalte boli respiratorii.