Poveste cu cocktail: Un conte i-a cerut prietenului său, barman, să îi prepare „ceva Americano”: Ce s-a întâmplat între timp?

Negroni a fost desemnat recent „Cel mai vândut cocktail clasic la nivel mondial”, potrivit prestigiosului raport anual Drinks International – ediția 2022. Titlul marchează o premieră absolută, după ce timp de 8 ani a fost al doilea cel mai bine vândut în categoria „Best-Selling Cocktails”, după Old Fashioned.

Potrivit aceluiași raport, Campari, iconicul aperitiv italian aflat la baza oricărui Negroni, a primit distincția de cel mai vândut lichior, pentru al 7-lea an consecutiv, în același timp brandul urcând pe locul 2 în categoria „Top Trending Brands” (după ce în 2021 ocupase locul 3). 
Campari, brandul de Aperitivo iconic al Italiei, se regăsește, de asemenea, în rețeta altor două cocktailuri clasice, incluse în Top 50: Americano și Boulevardier. „O asemenea recunoaștere de către industrie a unui brand care în 2022 a împlinit 162 de ani este o altă dovadă a faptului că a trecut testul timpului. Datorită lichidului cu un profil atât de dinamic, Campari este componentă definitorie a unor cocktailuri clasice precum Negroni, însă versatilitatea sa lasă loc posibilităților nelimitate pentru noi creații, barmanilor din întreaga lume. Moștenirea nemaipomenită a Campari este transmisă mai departe de barmani și  iubitorii lui”, spune Francesco Cruciani, Managing Director Italian Icons în cadrul Campari Group.

A intrat și în „Biblia Barmanilor”

Istoria cocktailului Negroni a început acum mai bine de 100 de ani, în 1919, în Florența. Atunci când contele Camillo Negroni i-a cerut prietenului său, barmanul Forsco Scarselli, să îi prepare „un Americano”, dar să înlocuiască apa minerală cu gin. Astfel, cocktailul Negroni se prepară după o rețetă simplă, neschimbată în timp: 30ml Campari, 30ml gin și 30ml vermut roșu. Se servește într-un pahar de tip rocks cu gheață și o felie sau coajă de portocală.

Și așa, cocktailul cu pricina a devenit cunoscut și apreciat de barmanii și consumatorii din întreaga lume. Ajungând ca astăzi să fie cel mai vândut cocktail clasic la nivel mondial, potrivit celor de mai sus. Negroni se regăsește și în „Unforgettable Drinks List” a Asociației Internaționale a Barmanilor (IBA), cunoscută drept „Biblia Barmanilor”, în care Campari este singurul brand listat ca ingredient oficial al celebrului cock

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...