Poveste cu cocktail: Un conte i-a cerut prietenului său, barman, să îi prepare „ceva Americano”: Ce s-a întâmplat între timp?

Negroni a fost desemnat recent „Cel mai vândut cocktail clasic la nivel mondial”, potrivit prestigiosului raport anual Drinks International – ediția 2022. Titlul marchează o premieră absolută, după ce timp de 8 ani a fost al doilea cel mai bine vândut în categoria „Best-Selling Cocktails”, după Old Fashioned.

Potrivit aceluiași raport, Campari, iconicul aperitiv italian aflat la baza oricărui Negroni, a primit distincția de cel mai vândut lichior, pentru al 7-lea an consecutiv, în același timp brandul urcând pe locul 2 în categoria „Top Trending Brands” (după ce în 2021 ocupase locul 3). 
Campari, brandul de Aperitivo iconic al Italiei, se regăsește, de asemenea, în rețeta altor două cocktailuri clasice, incluse în Top 50: Americano și Boulevardier. „O asemenea recunoaștere de către industrie a unui brand care în 2022 a împlinit 162 de ani este o altă dovadă a faptului că a trecut testul timpului. Datorită lichidului cu un profil atât de dinamic, Campari este componentă definitorie a unor cocktailuri clasice precum Negroni, însă versatilitatea sa lasă loc posibilităților nelimitate pentru noi creații, barmanilor din întreaga lume. Moștenirea nemaipomenită a Campari este transmisă mai departe de barmani și  iubitorii lui”, spune Francesco Cruciani, Managing Director Italian Icons în cadrul Campari Group.

A intrat și în „Biblia Barmanilor”

Istoria cocktailului Negroni a început acum mai bine de 100 de ani, în 1919, în Florența. Atunci când contele Camillo Negroni i-a cerut prietenului său, barmanul Forsco Scarselli, să îi prepare „un Americano”, dar să înlocuiască apa minerală cu gin. Astfel, cocktailul Negroni se prepară după o rețetă simplă, neschimbată în timp: 30ml Campari, 30ml gin și 30ml vermut roșu. Se servește într-un pahar de tip rocks cu gheață și o felie sau coajă de portocală.

Și așa, cocktailul cu pricina a devenit cunoscut și apreciat de barmanii și consumatorii din întreaga lume. Ajungând ca astăzi să fie cel mai vândut cocktail clasic la nivel mondial, potrivit celor de mai sus. Negroni se regăsește și în „Unforgettable Drinks List” a Asociației Internaționale a Barmanilor (IBA), cunoscută drept „Biblia Barmanilor”, în care Campari este singurul brand listat ca ingredient oficial al celebrului cock

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...