Poveste de campion

Yeman Crippa, Yemaneberhan pe numele întreg, este campionul de aur la 10.000 de metri al celei de-a 25-a ediții a Campionatului European de Atletism, desfășurat între 15 și 21 august, la München.

Campionatul European de Atletism a făcut parte din cea de-a II-a ediție a Campionatelor Europene Polisportive. Au participat 1500 de sportivi din 47 de țări. Sportivii din Rusia și Belarus au fost excluși din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Yeman campionul este un tânăr născut în Etiopia și înfiat, împreună cu cei cinci frați ai săi, dar și cu cei doi veri, de către Roberto și Luisa Crippa, o familie de italieni din Milano. Aceștia au adoptat întâi trei dintre copiii rămași orfani în urma războiului civil din Etiopia. Apoi, aflând că mai au la alt orfelinat încă trei frați, au zburat acolo ca să-i adopte și pe aceia. Pe urmă, deși aveau deja șase copii, soții Crippa i-au înfiat și pe cei doi veri ai fraților deja trecuți pe numele lor. Deci, familia de italieni a adoptat opt copii africani din Etiopia.

Soții Crippa au fost premiați pentru gestul de solidaritate și generozitate, de însuși președintele Italiei, Sergio Mattarella. Acesta le-a înmânat titlul de ofițeri ai Republicii. Roberto Crippa, tatăl adoptiv al celor opt copii etiopieni, a declarat, când a fost întrebat despre adopții, că ar face-o din nou, dacă ar fi cazul. Și nu o dată, ci de o sută de ori ar face-o. El a mai spus: „Mulți mă întreabă de ce am adoptat atât de mulți copii și de ce atât de repede. Răspunsul este că 98-99% dintre cupluri își doresc un copil preșcolar. Așa că atunci când un copil are 7-8 ani este condamnat la singurătatea orfelinatului. Și acest lucru nu este corect”.

Acum copiii au crescut. Și drumurile lor s-au despărțit, ca și cele ale părinților, căci aceștia au divorțat.

Yemaneberhan s-a născut în 1996, cum am zis, în Etiopia. Mai are trei surori și doi frați. Toți adoptați de familia Crippa. I-a plăcut mereu să alerge. Și când a locuit, copil fiind, în Etiopia, și apoi, în Italia, unde s-a pregătit în mod profesionist în atletism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
Szokocs Laszlo Klaus-Iohannis

Delir, provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să...

Printr-un document denumit „Declarația de independență a Transilvaniei” transmis de un așa zis președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, președintele României...