Practicile comerciale și securitatea alimentară, pe agenda discuțiilor miniștrilor Agriculturii din UE

În perioada 12-13 decembrie 2021, va avea loc la Bruxelles Consiliul Agricultură și Pescuit, reuniune la care participă și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu. Principalele teme ce vor fi discutate vizează posibilitățile de pescuit pentru 2022, practicile comerciale neloiale și planul de urgență privind securitatea alimentară.

De asemenea, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va avea o întâlnire cu Janusz Wojciechowski, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, dar și întrevederi cu omologii săi din Franța și Belgia, informează Ministerul Agriculturii.

 Una din temele importante este legată de posibilitățile de pescuit pentru 2022. Consiliul va urmări să ajungă la un acord politic cu privire la limitele de capturi totale și cotele pentru principalele stocuri ale UE pentru anul 2022. Acordul va viza stocurile de pește situate în apele Uniunii și apele din afara acesteia, Marea Mediterană și Marea Neagră.

Un alt punct fierbinte constituie și practicile comerciale neloiale. De altfel, în cadrul reuniunii, va avea loc o dezbatere cu privire la practicile comerciale neloiale din cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente.

În același timp, referitor la planul de urgență privind securitatea alimentară, se va urmări aprobarea concluziilor privind planul de urgență pentru garantarea aprovizionării cu alimente și a securității alimentare în vremuri de criză, care a fost prezentat de Comisie în noiembrie, ca parte a Strategiei „De la fermă la consumator”.

Miniștrii vor fi informați de către Președinție cu privire la stadiul negocierilor cu Parlamentul asupra noului Regulament privind controlul pescuitului. Totodată, Comisia va prezenta principalele obiective ale Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură și va încuraja statele membre să elaboreze o strategie de investiții pe termen lung care să asigure utilizarea eficientă a fondurilor, mai arată Ministerul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...