Praf la economie, „puiul de securist” Claudiu Năsui a fost făcut KO de liberalul Florin Roman – EXCLUSIV

Publicat: 19 dec. 2023, 20:15, de Ovidiu Zară, în POLITICĂ , ? cititori
Praf la economie, „puiul de securist” Claudiu Năsui a fost făcut KO de liberalul Florin Roman - EXCLUSIV

USR dovedeşte pe zi ce trece că „profesioniştii” care o reprezintă în Parlament sunt zero barat. Atât la capitolul economie, dar mai ales la capitolul moralitate. După ce că habar nu au cum funcţionează un stat, una zic şi alta fac. Au demonstrat acest lucru pe deplin în cele două zile în care reprezentanţii instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat au trebuit să se prezinte în faţa comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor.

În mod surprinzător, deşi „bugetul alternativ” pe care l-au conceput seamănă în bună măsură cu proiectul de buget creionat de Guvern, totuşi parlamentarii USR din comisiile de specialitate care au discutat proiectul Executivului au votat in corpore împotriva acestuia. În totalitate, voturile negative acordate de USR proiectelor de bugete ale instituţiilor publice au dovedit, pe lângă o mare doză de populism mincinos, o acută lipsă de înţelegere a mecanismelor macro şi micro economice, dar mai ales a legislaţiei în vigoare.

Dovada grăitoare a lipsei de noţiuni economice, dar mai ales de moralitate, a fost, Claudiu Năsui, „celebrul” copil de fost cadru comunist, ajuns vremelnic vicepreşedinte USR şi membru în Comisia de Buget – Finanțe a Camerei Deputaților.

După ce zilele trecute s-a dovedit a fi mai mult decât penibil cerând desființarea Ministerului Familiei, a Ministerului Economiei și a Ministerului Cercetării, a Academiei Române şi a Academiei Oamenilor de Știință din România, instituţii pe care le-a catalogat ca fiind „fictive”, Claudiu Năsui a dovedit astăzi, la dezbaterile din Comisia de Buget – Finanțe a Camerei Deputaților, că este şi un mare potlogar.

Năsui spune că subvenţiile partidelor sunt mari, dar când i se cere să propună eliminarea lor tace mâlc

Astfel, la audierea din comisie menţionată a reprezentanţilor Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Claudiu Năsui l-a atacat indirect pe preşedintele respectivei instituţii, Toni Greblă, pe motiv că sumele alocate subvenţiilor bugetare acordate anul viitor partidelor politice ar fi crescut considerabil. Deşi preşedintele AEP a explicat în detaliu că majorarea sumelor respective alocate pentru anul viitor include şi contravaloarea sumelor alocate pentru plata cheltuielilor efectuate de partidele politice în campania electorală de la alegerile europarlamentare, „economistul” Năsui nu a înţeles absolut nimic! Şi a insistat cu o voce scăzută că sumele respective ar fi prea mari, că se impune o reducere a acestora în contextul actualelor restrângeri economice … Toni Greblă i-a ecplicat din nou. Doar că Năsui….. Aşa că useristul a întrebat din nou, sub altă formă, care este cauza majorării bugetului AEP. Din nou, Toni Greblă, extrem de calm, a explicat ce şi cum … Năsui nu a înţeles nimic nici de această dată!

Drept urmare, liberalul Florin – Claudiu Roman a luat cuvântul şi i-a cerut liderului USR ca în cazul în care doreşte reducerea sau chiar eliminarea subvenţiilor bugetare acordate partidelor politice, precum şi a cuantumului cheltuielilor efectuate de acestea în campania electorală, să propună un amendament la proiectul de buget al AEP. Culmea, Claudiu Năsui, care zilele trecute cerea vehement reducerea subvențiilor pentru partide, iar astăzi cerea acelaşi lucru în faţa colegilor săi din Comisia de Buget – Finanțe a Camerei Deputaților, a tăcut mâlc. Iar la final, când a fost să voteze bugetul AEP, a dat un vot împotrivă, la fel ca ciracii săi neomarxişti. Căci, aşa e în tenis: nu suntem de acord să ni se ia, dar când e să votăm spunem „BA” să prostim lumea.

Probabil acesta a fost şi motivul pentru care Năsui şi useriştii neomarxişti din Senat şi Camera Deptaţilor au votat împotrivă pe linie pentru adoptarea bugetului de stat de anul viitor, cu toate că „bugetul alternativ” propus de ei nu se deosebeşte în linii mari de cel propus de actuala coaliţie PSD – PNL.