Prea dolofană: Controversata păpușă care o reprezintă pe Regina Elisabeta copil

O păpușă rară care o reprezintă pe regina Elisabeta copil, jucărie pe care mama ei ar fi dezaprobat-o pentru că o făcea să pară „prea dolofană”, va fi scoasă la licitație, potrivit BBC.

Jucăria Prințesa Elisabeta, realizată de producătorii germani Schoenau & Hoffmeister, cu eticheta originală, va fi vândută ca parte a unei colecții de aproximativ 500 de păpuși, relatează Mediafax. Proprietara păpușilor, Betty Fox din Nottinghamshire, a murit în 2019 la vârsta de 95 de ani. Daniel Agnew, de la Special Auction Services, a declarat că valoarea colecției este cuprinsă între 40.000 și 60.000 de lire sterline.

Licitație online, timp de trei zile

Colecția de păpuși a fost adunată deBetty Fox, mamă a patru copii, în timpul vieții sale. Păpușa Prințesa Elisabeta a fost evaluată la o valoare cuprinsă între 500 și 800 de lire sterline. Agnew a declarat că, deoarece păpușa nu a primit aprobarea regală, nu a fost un produs foarte bine vândut. El a spus: „A fost făcută după o fotografie binecunoscută a reginei”, dar crede că reginei mamă „nu i-a plăcut deloc păpușa”, deoarece era „dolofană”. El a spus: „Nu i-au dat niciodată aprobarea regală și nu s-a vândut foarte mult.”

Păpușa care ar putea ajunge la cel mai mare preț este un Phénix Star, un bebeluș care a fost evaluat la 2.000-3.000 de lire sterline. Colecția va fi vândută în cadrul unei licitații online de trei zile, de luni până miercuri.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole