Predoiu se visează președintele României

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut o explicație incredibilă când a fost întrebat în particular despre Ordonanța de Urgență privind prescripția faptelor penale dată după Decizia Curții Constituționale a României.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a promovat Ordonanța de Urgență nr.71/2022 pentru modificarea art. 155 alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Această ordonanță a venit în contradictoriu cu Decizia nr. 297/2018 a Curții Constituționale care a constatat neconstituționalitatea soluției legislative care prevede întreruperea cursului termenului prescripției răspunderii penale prin îndeplinirea „oricărui act de procedură în cauză” din cuprinsul dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Codul penal.

De fapt, s-a modificat articolul de mai sus cu următorul conținut: „Cursul termenului prescripției răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză care, potrivit legii, trebuie comunicat suspectului sau inculpatului.” 

Practic, ordonanța promovată de Predoiu a luat prin surprindere întreaga clasă politică de noi și nu numai, fapt care, foarte multe persoane l-au întrebat pe acesta de ce a făcut acest lucru. Invariabil acesta le-a răspuns că a dat această ordonanță pe motiv că o să-i crească popularitate, ceea ce își dorește foarte mult, pentru că vrea să candideze în 2024 la Președinția României. Fără cuvinte!

Mai multe articole...

2 COMENTARII

  1. În România toții cei cu copy paste, hoții cu titlu și diplomă de partid se visează prim-ministru și președinți de ţară.
    Privești discret către sărmanul şi cârpitul popor, te îngrozești de al lor viaţă, de a lor umilință, de peste trei decenii acest popor trăiește într-o criza şi o mizerie continuă.

  2. Senatorul rus îndeamnă lovituri cu rachete asupra bazelor americane din Europa.
    Senatorul Frants Klintsevich a declarat pentru televiziunea de stat rusă că Rusia ar trebui să „demolieze” bazele americane folosind „armele de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune” ale țării, după ce SUA a anunțat că va trimite Ucrainei sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 (HIMARS).

    Un clip din remarcile lui Klintsevici a fost distribuit joi de Francis Scarr de la BBC Monitoring, care monitorizează televiziunea de stat rusă. Comentariile senatorului vin înaintea celei de-a 100-a zile a invaziei Ucrainei de vineri.
    Aceasta este problema când îi dai unui om puterea de a pune punct vieții și de a ajunge rapid la capăt lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole